TURISTIČNA TRIBUNA

Smučanje v treh državah

V Kranjski Gori lahko gostje smučajo na domačih terenih ali pa se odpeljejo v sosednjo Avstrijo ali Italijo
Fotografija: Smučišča v Kranjski Gori so zgledno urejena. Fotografije: Hit Alpinea
Odpri galerijo
Smučišča v Kranjski Gori so zgledno urejena. Fotografije: Hit Alpinea

Zimske šolske počitnice so spet pred vrati. Del slovenskih šolarjev predvsem iz vzhodnega dela naše države se bo počitnic razveselil že 18. februarja, preostali bodo prišli na vrsto teden pozneje, to je 25. februarja.

Kranjska Gora še naprej ostaja eno naših najbolj priljubljenih smučarskih središč, kjer pomembno mesto zavzema podjetje Hit Alpinea s svojimi hoteli in drugimi prenočitvenimi zmogljivostmi. Njihov Ramada Resort Kranjska Gora je decembra lani vnovič prejel mednarodno priznanje, saj so že šestič zapored osvojili prestižno mednarodno nagrado world ski awards v kategoriji najboljši smučarski hotel v Sloveniji.

Poskrbljeno je tudi za sankanje.
Poskrbljeno je tudi za sankanje.
Trenutno sta najbolj aktualna Smučarski paket, saj že vključuje smučarsko vozovnico, in drugi, Smučanje treh dežel. Gostje namreč bivajo v Kranjski Gori, smučajo pa lahko na domačem terenu ali pa se odpeljejo v sosednjo Avstrijo ali Italijo, tako da lahko smučajo v kar treh državah.

Smučanje v Kranjski Gori je le del njihove zimske ponudbe, saj je gostom na voljo še marsikaj, na primer tek na smučeh, za kar zagotavljajo približno 40 km čudovitih prog, ki vas popeljejo iz središča Kranjske Gore mimo izvira Save in skakalnic v Planici globoko v dolino Tamar. V nasprotno smer sežejo do Gozda - Martuljka, pa tudi Mojstrana ima urejene tekaške proge. Tek na smučeh je pozimi zagotovo najlepši način za ogled Zgornjesavske doline. Nočni tek je mogoč na osvetljeni progi za hotelom Kompas.

Če se želite sprostiti malo drugače, je sankanje kot nalašč za vas. Sankališče na smučišču v Kranjski Gori je prijetno, varno in lahko dostopno. Poskrbeli so tudi za nočno sankanje na urejenih in osvetljenih progah.
Tudi ljubitelji drsanja bodo v Kranjski Gori prišli na svoj račun. Vsako leto pripravijo umetno drsališče na lahko dostopni lokaciji
Hotel Ramada Resort je še vedno najboljši smučarski hotel v Sloveniji.
Hotel Ramada Resort je še vedno najboljši smučarski hotel v Sloveniji.
med hoteloma Kompas in Ramada Resort. V zimsko ponudbo so vključili še turno smučanje, saj poudarjajo, da je Zgornjesavska dolina pravi zaklad za ljubitelje tovrstnega smučanja v neokrnjeni naravi. Svojevrsten alpinistični posladek pa je plezanje po zaledenelih slapovih, med drugim pod Prisankom in v Tamarju, prve korake pa lahko naredite na umetni zaledeneli steni v soteski Mlačca v Mojstrani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije