LUKSUZ

Slovenska glampinga med evropsko elito

Italijanski Forbes uvrstil Strahovico in Podčetrtek na prestižni seznam sedmih.
Fotografija: Pod Veliko planino lahko zaspite v luksuznih pastirskih kočah.
Odpri galerijo
Pod Veliko planino lahko zaspite v luksuznih pastirskih kočah.

Kaj je lepšega kot preživeti noč pod zvezdnatim nebom, medtem ko narava s sapico, šelestom listja in oglašanjem ptičev ali čričkov poje svojo pesem? Tako si zamišljamo idealno kampiranje, čeprav v njegovo resničnost nato vdira hrup drugih, trda tla pod nami začno žuliti in kar naenkrat se nam kolca po udobju. A kampiranje je postalo vse prej kot spanje v šotoru, lahko je že luksuzno in glamurozno, z vsem udobjem hotela, a vendar še vedno v objemu narave.


1. Eco resort, Strahovica: Le streljaj od naše prestolnice in v senci pravljične Velike planine lahko v vsem udobju hišic, ki sledijo tradiciji pastirskih koč, v pljuča zajamete svež planinski zrak in se zlijete s čudovito naravo. Peš ali na kolesu lahko odkrivate dolino kristalno čiste Kamniške Bistrice. Za noč v glamping hišici, popolni za idilo v dvoje, boste odšteli od 65 do 80 evrov, odvisno od sezone. Če pa se vam bo zaželelo masaže, jih dodajte še 40.

2. Glamping Olimia Adria Village, Podčetrtek: Več luksuza, kot ga ponujajo šotori glampinške vasice pri Podčetrtku, kjer v bližini mirno teče Sotla in nežno brbotajo naravni mineralni vrelci, si težko zamislite. Navzven šotor, kakršne videvate v filmih na safarijih, znotraj pa kopalnica, udobna ležišča, nekateri imajo celo zasebni bazen, zjutraj pa vas prebudi vonj, ki se širi iz košarice jutranjih dobrot okoliških kmetov. In če odkrivanje naravnih lepot kak dan ni po vaši meri, se lahko zapodite na teniško igrišče, morda v fitnes ali bazen. Prenočitev v manjšem šotoru, odvisno od sezone, vam denarnico stanjša za 180 do 220 evrov, večji šotor je dražji, od 280 do 360.

Noč pod zvezdnatim nebom pri Podčetrtku
Noč pod zvezdnatim nebom pri Podčetrtku


3. Le Mas Cabanids, Maureillas-las-Illas, Francija: Blizu Španije in le pol urice od Sredozemskega morja, a vendar se vam bo zazdelo, da ste v pravljici. Noč v indijanskem tipiju, nomadski jurti, drevesni hišici, morda stekleni piramidi ali kupoli, da zaspite s pogledom na zvezdnato nebo nad seboj. Cene francoskega glampinga se gibljejo med 79 in 139 evri. Na voljo so tudi masaže, vroče masažne kadi in celo dostava pijače in jedače v vaše »sobane«.

4. Domaine du Moulin Neuf, Rochefort-en-Terre, Francija: Blizu ene najlepših francoskih vasic in v senci krošenj čarobnega gozda Brocéliande, kjer so se rodile legende o kralju Arturju, magu Merlinu in vitezih okrogle mize, lahko zajadrate v pravljični svet v eni izmed hišic glamping letovišča Domaine du Moulin Neuf. Dneve si lahko popestrite s plavanjem ali ribolovom v bližnjem jezeru, pohajkovanjem ali pa se vržete bazen. Cena moderno opremljenih hišic, v katerih lahko spi do šest oseb, se spreminja glede na povpraševanje in zasedenost.

V bližini moderno opremljenih hišic so se rodile legende o kralju Arturju.
V bližini moderno opremljenih hišic so se rodile legende o kralju Arturju.


5. Highfield Holidays, Oban, Škotska: Čemu je ne bi mahnili na zahodno škotsko obalo, k ribiškemu mestu Oban in le nekaj sto metrov od plaž zaliva Tralee? Nenavadne lesene hiške spominjajo na šotore, vsaka pa ima ognjišče za žar in zasebno masažno kad. Cene se gibljejo od 115 do 170 evrov, odvisno od tega, katerega od treh tipov hiške izberete.

Na Škotskem so si glamping zamislili še malce drugače.
Na Škotskem so si glamping zamislili še malce drugače.

6. Azienda Agricola della Mezzaluna, Stiava, Italija: Če se vam Toskana ne zdi dovolj romantična, lahko kampirate po glampinško sredi nasada oljk in sadnih dreves, kjer meketajo koze in rigajo oslički. In kjer lahko zaspite v ciganskem vzdušju. Vozove so namreč spremenili v razkošne bivalnike, vsi so s pogledom na bazen. Za prenočitev v barvitem ciganskem vozu, kjer je prostora za dva, boste odšteli med 100 in 160 evri, v vozu za štiri pa se cene gibljejo med 190 in 250 evri.

7. Moulin des Sandaux, Saint-André-et-Appelles, Francija: Iz ruševin starega mlina iz 17. stoletja, ki je nekdaj mlel v francoski pokrajini Perigord, prepredeni z ostalinami preteklosti, tudi tistimi iz daljnega paleolitika, je zrasla turistična vasica luksuznih lesenih koč in razkošnih šotorov, nekatere s pogledom na bajer. Cene, začenši s slabimi 60 evri, so odvisne od tipa nastanitve in tega, koliko oseb bo prenočevalo.

Romantika francoske pokrajine Perigord
Romantika francoske pokrajine Perigord


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije