TURISTIČNA TRIBUNA

Sedma, pravljična sezona Odprte kuhne

Objavljeno 21. marec 2019 09.22 | Posodobljeno 21. marec 2019 09.22 | Piše: Primož Hieng

Odprta kuhna se ta petek, 22. marca, vrača na ljubljanski Pogačarjev trg

Dober tek na prostem Fotografiji: Odprta kuhna
Odprta kuhna nam bo to pomlad prinesla nove gurmanske avanture ob odkrivanju zakladnic slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel, butičnih slaščic in pristnih klasik ulične prehrane z vseh koncev sveta,« pravijo v podjetju Olam.

image
Ljubljanska Odprta kuhna na Pogačarjevem trgu
Odprta kuhna je edinstvena in najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas, ki že od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno. Od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni med svoje stojnice vabi mnoge ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja.

Ljubljanski Pogačarjev trg vsak (sončni) petek med 10. in 21. uro, v poletnih mesecih pa do 22. ure, utripa v mnogoterih barvah, okusih in vonjih. Doslej se je na stojnicah Odprte kuhne predstavilo že več kot sto restavracij iz celotne Slovenije, obiskovalci pa so lahko poskusili že blizu tisoč različnih slovenskih in mednarodnih jedi in pijač.
Od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno.

Odprta kuhna občasno gostuje na Mestni tržnici Celje, na Carpacciovem trgu v Kopru in na Bevkovem trgu v Novi Gorici, s tem pa razveseljuje ljubiteljice in ljubitelje vsega okusnega tudi na Štajerskem, Primorskem in na Obali.

Omenjeno podjetje je tudi prejemnik priznanja snovalec 2018, ki ga je Slovenska turistična organizacija podelila za projekt Slovenija – kulinarična destinacija. STO je nagrado podelila dvema inovativnima turističnima idejama, ki ju je strokovna komisija izbrala med več kot 15 prijavljenimi projekti in sta projekt izvedli do oktobra 2018. Nagrado je dobila še trboveljska ekipa, ki stoji za projektom Luknja v prihodnost. Projekt Slovenija – kulinarična destinacija Odprto kuhno s povezovanjem gastronomije s kulturno in naravno dediščino predstavlja kot celosten turistični produkt in Slovenijo trdneje umešča na kulinarični zemljevid sveta.
Deli s prijatelji