OTOK

Rab je raj za kolesarje

Kilometri in kilometri novih tras za vse zahtevnosti so prepredli otok. Med privlačnimi aktivnostmi tudi pohodništvo in vožnja s kajakom.
Fotografija: Priljubljena turistična destinacija privablja vse več aktivnih dopustnikov. FOTO: Isaac74/Getty Images
Odpri galerijo
Priljubljena turistična destinacija privablja vse več aktivnih dopustnikov. FOTO: Isaac74/Getty Images

Aktivne počitnice so v zadnjih letih tako rekoč poletna zapoved, minili so časi poležavanja na plaži, lizanja sladoleda in lahkotnega čofotanja v morju.
Trase za vsak okus FOTO: Pavel1964/Getty Images
Trase za vsak okus FOTO: Pavel1964/Getty Images

Vse več je tistih, ki si želijo med oddihom okrepiti svojo telesno pripravljenost, zato je športna oprema postala obvezen del dopustniške prtljage. Še zlasti kolesa so čedalje pogostejši spremljevalci družinskih počitnic, temu pa se spretno prilagajajo tudi ponudniki.
 

Od promenadnih stez do trekinga


Tudi otok Rab ponuja nove adrenalinske izzive, saj se ponaša z novimi rajskimi kolesarskimi stezami. Teh je po novem za kar 350 kilometrov, prej jih je bilo skoraj trikrat manj, od 120 do 130 kilometrov, se hvalijo pri tamkajšnjem turističnem združenju. Rab je zdaj prepreden s trasami različnih zahtevnosti, ki so rezultat trimesečnega intenzivnega dela, primerne pa so tako za družine z majhnimi otroki, ki lahko uživajo na promenadnih stezah, kot zagrizenimi kolesarji, ki se bodo zagotovo podali na treking vožnje in strmo navkreber, zlasti v gozdnatih predelih med uvalama Kristofor in Kanikalj.


Letošnji dopustniki se predvsem zaradi novega koronavirusa, zaradi katerega strokovnjaki odsvetujejo gnetenje in skupinsko poležavanje pod borovci, raje podajajo na izlete v naravo, kolesarjenje pa je nedvomno ena najljubših počitniških dejavnosti posebno med Slovenci. Na kvarnerskem otoku je vse bolj razvito tudi pohodništvo, med priljubljenimi športnimi dejavnostmi pa so tudi vožnje s kajakom, ugotavljajo v tamkajšnjem turističnem združenju. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije