PREVERITE

Pet najšibkejših členov v odnosu

Če v svojo zvezo ne verjamete, boste privlačili nove morebitne partnerje. Ko se enkrat ne prepirate več, to ni dober znak.
Fotografija: Vsak odnos ima svoj najšibkejši člen. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vsak odnos ima svoj najšibkejši člen. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Vsak odnos ima svoje šibke člene, in ko eden poči, se začne verižna reakcija, ki lahko pripelje tudi do konca odnosa. Ste jih pripravljeni spoznati?

1. Zdite se dostopni

Ljudje, ki dvomijo o svojem odnosu, zavedno ali nezavedno oddajajo signale, s katerimi privabljajo druge morebitne partnerje ali ljubimce v svojo bližino. Zdijo se preprosto dostopni in svobodni, medtem ko ljudje, ki trdno verjamejo v svoje partnerstvo, le poredkoma oddajajo znake, da so na voljo.

2. Ne prepirate se več

Pravijo, da so prepiri začimba vsakega odnosa, seveda kadar z njimi ne pretiravamo. Ko enkrat izginejo z repertoarja, če so seveda sploh bili prisotni, je to znak, da je nekaj narobe. Običajno partnerja postaneta preveč nezainteresirana drug za drugega in izgubita voljo, da bi dokazovala svoj prav.

3. Svoje skrivnosti imate zase

Morda je kakšno stvar kdaj res bolje zamolčati partnerju, a načeloma velja pravilo, da naj bi si povedala vse, kar je pomembnega za odnos, pa tudi veliko tistega, kar ni. Ko pa eden zadrži zase najgloblje misli in občutke, torej jih ne deli s partnerjem, je to odločitev, ki veliko spremeni. Takšen partner pogosto živi dvojno življenje.

4. Izogibate se skupnim prijateljem

Kdo drug, če ne prijatelji, vam bo povedal, da je vaš odnos zašel v težave? Tega ne jemljite kot kritiko, ampak se zamislite, koliko resnice je v tem. Ljudje, ki vas dobro poznajo, poznajo tudi vašega partnerja, predvsem pa vejo, kdaj ste srečni.

5. Življenjske prelomnice

Včasih vas presenetijo, včasih so načrtovane, dejstvo pa je, da vas spremenijo. Če ste se spremenili vi, ni nujno, da se je tudi vaš partner, ampak verjetno bo moral zapluti s tokom sprememb in se prilagoditi, enako velja obratno. Če bi se to zgodilo partnerju, bi se prilagodili vi, če pa tega nista sposobna, so lahko življenjske prelomnice usodne za odnos. 
Ko se vam ne ljubi več niti prepirati, je to znak za preplah.
Ko se vam ne ljubi več niti prepirati, je to znak za preplah.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije