ZAŠČITA

Pet najenostavnejših senčil

Da vas vroče sonce ne bi pregnalo z balkona ali terase, se pred njim zavarujte s preprostimi senčili.
Fotografija: Za prijetno senco poskrbijo tudi prave rastline.
FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Za prijetno senco poskrbijo tudi prave rastline. FOTO: Thinkstock

Čeprav se zdi, da se nizke temperature in deževno vreme kar nočejo posloviti, bo nedvomno prišlo poletje z vročim soncem. Da vas tedaj previsoke temperature ne bi pregnale z balkona ali terase, o tem, kako se boste zavarovali pred močnimi žarki, razmislite že danes in poglejte nekaj preprostih, a učinkovitih senčil, ki vam bodo poleti zagotovo prišla prav.

Improvizirana markiza

Idealno bi bilo, da bi lahko nad teraso razgrnili bogato markizo, ki bi vas razvajala s hladno senco. Če te nimate, lahko uporabite veliko rjuho ali pregrinjalo. Na manjšem balkonu ali terasi od stene do stene napeljite žico in nanjo obesite improvizirano senčilo.

Brisače na vrvici

Obstaja še preprostejši način: če na balkonu ali terasi sušite perilo, imate v ta namen napeljano vrvico. Kadar bivate pod milim nebom, nanje obesite brisače ali rjuhe. Ne bodo vas varovale le pred pripeko, ampak vas bo hkrati razvajal tudi vonj po sveže opranem perilu.

Blazine na ograji

Tanke blazine, ki skrbijo za udobno sedenje na stolih, imajo lahko še drugačen namen: navežite jih na ograjo balkona in terase ter tako polepšajte kotiček in hkrati poskrbite za dodatno senco.

Senčila iz bambusa

V trgovskih središčih je na voljo ogromno tovrstnih senčil najrazličnejših dimenzij in vzorcev, ki bodo polepšali vaš zunanji prostor in vas hkrati zavarovali pred sončnimi žarki.

Prave rastline

Če še niste posadili zunanjih okrasnih rastlin, razmislite o tem, da letos ne bi bile le lepe, temveč tudi uporabne. V korita na tleh ali na ograji posadite vzpenjavke in jih po opori napeljite tako, da vam bodo poleti zagotavljale senco. Ali v viseče cvetlične lončke posadite take, ki lepo padajo čez njihov rob in bujno rastejo proti tlom. V njihovi senci bo nedvomno prijetno in hladno.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije