OBRATI

Pametni obesek, ki pomaga najti parkiran avto ali založene ključe

Uporaba je sila preprosta: na pametni telefon naložimo aplikacijo tile (za ios in android) in prek bluetootha sparimo telefon z obeskom.
Fotografija: Tile je izvedel silno uspešno kampanjo na platformi za množično financiranje selfstarter: zbrali so kar 2,6 milijona dolarjev (zastavljeni cilj je bil 20.000 zelencev). Povpraševanje je bilo tolikšno, da so pošiljke precej zamujale. FOTO: Tile
Odpri galerijo
Tile je izvedel silno uspešno kampanjo na platformi za množično financiranje selfstarter: zbrali so kar 2,6 milijona dolarjev (zastavljeni cilj je bil 20.000 zelencev). Povpraševanje je bilo tolikšno, da so pošiljke precej zamujale. FOTO: Tile

Kdor je že kdaj besno iskal avto na parkirišču katerega nakupovalnega središča ali letališča, bo verjetno cenil pametni obesek, kot je Tile. In mali oddajnik je, mimogrede, vsestransko uporaben, saj ga lahko obesimo oziroma prilepimo tako rekoč na katero koli stvar, ki jo pogosto izgubimo ali založimo, se pravi od ključev do torbe.

Uporaba je sila preprosta: na pametni telefon naložimo aplikacijo tile (za ios in android) in prek bluetootha sparimo telefon z obeskom. Nato ga postavim nekam na varno v avto (dobro je, da preverimo, kje je najboljši signal), aplikacija pa mora teči v ozadju, da si lahko zapomni zadnjo znano lokacijo. Kakor pravijo pri istoimenski družbi iz Kalifornije, naj bi bila poraba baterije zanemarljiva.

Ko želimo najti svoj avto, osvežimo aplikacijo, in če je obesek v dosegu, se bo (precej glasno) oglasil, videli pa ga bomo tudi na zemljevidu v aplikaciji. Omogoča še eno zanimivost: če telefon ne bo zaznal obeska, ga bo poskušal poiskati znotraj skupnosti drugih uporabnikov. Ko ga bo zaznal telefon drugega uporabnika, bo lokacijo anonimno sporočil lastniku. Tile ponuja tri modele obeska: slim, mate in pro, ki stanejo 35, 25 in 35 evrov (če jih kupimo več naenkrat, dobimo seveda popust).

Slim ima doseg 30 metrov, a nezamenljivo baterijo, mate je dosegljiv na razdalji do 45 metrov, pro pa naj bi imel doseg kar 90 metrov; pri zadnjih dveh se da baterijo zamenjati. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije