NA POTI

Pametna potovanja

Aplikacije pametnih telefonov lahko prevzamejo načrtovanje potovanja; z njimi opravite rezervacije, gledate na zemljevid, kaj je vredno ogleda in denarja.
Fotografija: Pametni telefon je lahko tudi vaš interaktivni zemljevid, ki postreže še s kupom uporabnih informacij.
Odpri galerijo
Pametni telefon je lahko tudi vaš interaktivni zemljevid, ki postreže še s kupom uporabnih informacij.

Načrtovanje potovanja je lahko stresno in zapleteno. Od rezervacij prenočišč in prevozov do seznama nujnih ogledov.


Vse to je treba spraviti v časovni in finančni okvir, ki sta vam na razpolago. Veliko časa in živcev vam prihranijo aplikacije pametnih telefonov.

1. TripHobo: Ta aplikacija vas bo, ne glede na to, kje na svetu ste, zasula s predlogi in idejami. Katere nastanitve in restavracije bi ustrezale vašim merilom, kako od točke A do točke B z javnimi prevoznimi sredstvi, odpiralni časi, vse kajpak opremljeno z zemljevidom. Če vam manjka navdiha, omogoči tudi vpogled v načrte drugih popotnikov.
Marsikatera aplikacija deluje tudi, če obstanete brez spletne povezave.
Marsikatera aplikacija deluje tudi, če obstanete brez spletne povezave.

2. Sygic Travel Trip Planner: Tu so na enem mestu zbrane informacije za več kot 20 milijonov krajev vsega sveta. Od turističnih znamenitosti in muzejev do parkov, kavarn, restavracij in plaž. Vsaka točka, vredna ogleda, je opremljena s fotografijami in odpiralnim časom. Vse brezplačno, razen če se ne odločite za doplačilo 10 ameriških dolarjev, s čimer lahko dostopate še do zemljevidov, za katere ne potrebujete povezave s spletom. Za piko na i vam aplikacija pomaga načrtovati dan.

3. TripIt: Je kot vaša osebna tajnica, vselej z vami na poti. Na podlagi potrditev vaših poletov, rezervacij v restavracijah in hotelih vam ustvari urnik in vas pravočasno opominja, kdaj morate biti na določenem kraju, denimo, kdaj morate biti na določenih vratih za vkrcavanje na letalo. V urnik vključi vse drugo, kar vnesete v aplikacijo, od zabav do srečanj, do vsega pa lahko dostopate brez internetne povezave. Uporabno aplikacijo si na pametni telefon naložite brezplačno, za 43 evrov na leto pa jo lahko nadgradite še z drugimi funkcijami. Čeprav že brezplačna različica povsem zadostuje.
Prepustite logistiko načrtovanja potovanja kar pametnim telefonom.
Prepustite logistiko načrtovanja potovanja kar pametnim telefonom.

4. Google Trips: Tudi google je ustvaril popotniško aplikacijo, ki deluje kot osebni vodnik. Na enem kraju zbere vse vaše potovalne rezervacije, ki so prispele na vaš elektronski (gmail) naslov, in jih organizira v urnik. Ob vnosu mesta, kjer ste, vas zasuje s predlogi ogledov. Vse točke ogleda aplikacija vnese v zemljevid, vključno s točnim naslovom in odpiralnimi časi, pokukate pa lahko tudi, kakšne ocene so drugi popotniki prilepili določenim krajem, znamenitostim, restavracijam. Vse si lahko naložite na telefon brezplačno in brez internetne povezave.

5. Rome2Rio: Zamišljati si, kaj vse boste nekje videli in doživeli, je zabavno. Malce manj pa logistika, kako do tja in kako naokoli, a tu vam na pomoč priskoči pametni telefon. Vi zgolj vnesete bodisi mesto bodisi dve točki ali kraja, ki sta na zemljevidu bolj narazen, Rome2Rio vam postreže z vsemi možnostmi transporta (letalo, ladja, vlak, taksi, Uber, podzemna železnica). Ob tem, da lahko prek aplikacije vozovnice tudi rezervirate in kupite.
Pametni telefoni postajajo nepogrešljivi tudi na potovanju. Fotografije: guliver/Getty Images
Pametni telefoni postajajo nepogrešljivi tudi na potovanju. Fotografije: guliver/Getty Images

6. Visit a City: Vi vnesete le mesto, kamor potujete in koliko dni imate na voljo, vse drugo za vas stori aplikacija. Izriše različne itinerarije spoznavanja mesta (denimo ogled največjih znamenitosti, za ležerne turiste), avtomatično pokaže, katere zanimivosti so blizu in koliko časa boste povprečno potrebovali za ogled vsake, kot tudi, koliko časa potrebujete, da se premaknete od ene do druge. Ob tem še nekaj splošnih informacij o izbrani destinaciji, kot so nasveti, kako tam malce prihraniti in kdaj je najboljši čas za obisk. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije