NARAVNO ČISTILO

Ne kis, to je najboljše naravno čistilo za stekla

Kis s prvega mesta na seznamu naravnih čistil za stekla izpodriva čaj.
Fotografija: Stekla lahko očistite s črnim čajem. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Stekla lahko očistite s črnim čajem. FOTO: Thinkstock

Čiste steklene površine, pa naj bodo to okna, ogledala ali steklena vrata omaric, so želja vsake gospodinje. Vse, ki prisegajo na naravna čistila, za njihov brezhiben ter sijoč videz običajno uporabljajo kis. A obstaja prav tako naravni pripomoček, ki je v doseganju čistih steklenih površin še učinkovitejši, če sodimo po izkušnjah gospodinj.

V facebook skupini Mrs. Hinch Cleaning Tips, ki ima več kot 365.000 članic (in članov), je ena od uporabnic delila naslednji trik:

»Vrečko črnega čaja sem prelila z litrom vroče vode, počakala, da se ta ohladi, odstranila vrečko in s čajem očistila vrata mikrovalovke, ogledala, stekleno mizo in keramično kuhalno ploščo. Rezultat me je v vseh primerih navdušil,« je zapisala uporabnica.

Da je uporaba hladnega črnega čaja resnično učinkovita, so potrdile druge članice omenjene skupine ter dodale, da se zadeva obnese tudi na oknih.

Prihaja čas spomladanskega čiščenja, ko bo dobrodošel vsak uporaben nasvet. Zagotovo tudi ta, da je črni čaj uporaben kot čistilo za steklene površine, ne bo odveč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije