DOM

Modna zelena osveži prav vsak kotiček doma

Objavljeno 12. julij 2018 16.35 | Posodobljeno 12. julij 2018 16.35 | Piše: U. S.
Prebarvajte steno, manj drzni pa si omislite okrasne blazine; ujema se z barvo sivke, tudi zlato, lahko se poigrate z več odtenki zelene v istem prostoru.
Deluje sveže. Fotografije: Guliver/Getty Images
Letos najbolj priljubljena barva za urejanje doma je zelena, ne katera koli, ampak žajbljevo, torej sivo zelena, ki s sten vse bolj spodriva belo – tudi zato, ker z njo lahko kombiniramo skorajda vse barve, najpogosteje barvo sivke, pravijo poznavalci. In še, da je dobrodošla v prav vsakem kotičku doma, saj ga osveži.

Omislite si katero koli zeleno barvo, širok spekter odtenkov ima, s katerimi le težko zgrešite.


Zelena se odlično ujema z minimalistično opremo doma pa tudi tistimi bolj modernimi. Prednost te barve je, da se odlično vklopi v vsak interjer, saj se ujema z vsemi. Odlično je videti tudi v kombinaciji s sobnimi rastlinami, še posebno lepo se izrazijo tiste z velikimi listi, zato si jih le omislite, tudi z lesom, poseben čar dobi z zlatimi detajli. Če ne želite prepleskati cele stene, si za začetek omislite detajl v tej zanimivi barvi, denimo okrasno blazino. A ker vemo, da odtenki zelene delujejo pomirjajoče, ni treba ostati le pri detajlih.

image
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO Če ste modni, morate imeti v svojem domu vsaj eno steno zeleno kot žajbelj.


Seveda si lahko omislite katero koli zeleno barvo, širok spekter odtenkov ima, s katerimi le težko zgrešite. Velja, da se topli rumeno-zeleni odtenki najbolje obnesejo v kuhinji in na hodniku, hladnejši, modro-zeleni, pa v dnevni sobi in spalnici: zlasti v slednji se priporoča, saj umirja in sprošča, zato naj bo prav zelena izbor za vse, ki imajo težave s spanjem. Svetla barva zelenega jabolka bo denimo napravila vtis svežine, najbolje pa jo je uporabiti v modernih prostorih. Če želite v dom vnesti odmerek elegance, prefinjenosti, izberite temnejši odtenek.

Če ne želite prepleskati cele stene, si za začetek omislite detajl v tej zanimivi barvi.


Prebarvate lahko samo eno steno ali pa vso sobo. Ali pa si omislite kavč ter nekaj tekstilnih elementov, denimo odeje ali blazine. In še: mirno se lahko poigrate z več odtenki zelene v istem prostoru. Pazite le na kombinacijo z drugimi barvami, da ne boste pretiravali. 

image
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO Zelena zofa bo več kot popestrila dnevno sobo.
Deli s prijatelji