DOM

Modna zelena osveži prav vsak kotiček doma

Prebarvajte steno, manj drzni pa si omislite okrasne blazine; ujema se z barvo sivke, tudi zlato, lahko se poigrate z več odtenki zelene v istem prostoru.
Fotografija: Deluje sveže. Fotografije: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Deluje sveže. Fotografije: Guliver/Getty Images

Letos najbolj priljubljena barva za urejanje doma je zelena, ne katera koli, ampak žajbljevo, torej sivo zelena, ki s sten vse bolj spodriva belo – tudi zato, ker z njo lahko kombiniramo skorajda vse barve, najpogosteje barvo sivke, pravijo poznavalci. In še, da je dobrodošla v prav vsakem kotičku doma, saj ga osveži.



Zelena se odlično ujema z minimalistično opremo doma pa tudi tistimi bolj modernimi. Prednost te barve je, da se odlično vklopi v vsak interjer, saj se ujema z vsemi. Odlično je videti tudi v kombinaciji s sobnimi rastlinami, še posebno lepo se izrazijo tiste z velikimi listi, zato si jih le omislite, tudi z lesom, poseben čar dobi z zlatimi detajli. Če ne želite prepleskati cele stene, si za začetek omislite detajl v tej zanimivi barvi, denimo okrasno blazino. A ker vemo, da odtenki zelene delujejo pomirjajoče, ni treba ostati le pri detajlih.

Če ste modni, morate imeti v svojem domu vsaj eno steno zeleno kot žajbelj.
Če ste modni, morate imeti v svojem domu vsaj eno steno zeleno kot žajbelj.


Seveda si lahko omislite katero koli zeleno barvo, širok spekter odtenkov ima, s katerimi le težko zgrešite. Velja, da se topli rumeno-zeleni odtenki najbolje obnesejo v kuhinji in na hodniku, hladnejši, modro-zeleni, pa v dnevni sobi in spalnici: zlasti v slednji se priporoča, saj umirja in sprošča, zato naj bo prav zelena izbor za vse, ki imajo težave s spanjem. Svetla barva zelenega jabolka bo denimo napravila vtis svežine, najbolje pa jo je uporabiti v modernih prostorih. Če želite v dom vnesti odmerek elegance, prefinjenosti, izberite temnejši odtenek.



Prebarvate lahko samo eno steno ali pa vso sobo. Ali pa si omislite kavč ter nekaj tekstilnih elementov, denimo odeje ali blazine. In še: mirno se lahko poigrate z več odtenki zelene v istem prostoru. Pazite le na kombinacijo z drugimi barvami, da ne boste pretiravali. 

Zelena zofa bo več kot popestrila dnevno sobo.
Zelena zofa bo več kot popestrila dnevno sobo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije