SPROSTITEV

Kjer se počutite kot doma – 24 ur na dan

Ni lepšega občutka kot se, še vedno premražen od hladnega oktobrskega jutra v domovini, na ležalniku ob bazenu v kopalkah nastaviti toplemu dalmatinskemu soncu in srkati brezalkoholni koktajl.
Fotografija: V Falkensteinerjevem hotelu Borik v Zadru je poskrbljeno za zabavo, razvajanje in sprostitev. FOTO: Falkensteiner
Odpri galerijo
V Falkensteinerjevem hotelu Borik v Zadru je poskrbljeno za zabavo, razvajanje in sprostitev. FOTO: Falkensteiner

Medtem ko ona v sobi s prostornim balkonom in pogledom na morje v miru opravlja še zadnje jutranje rituale, si on in otroci krajšajo čas v sobi za zabavo, ki je na poti v jedilnico. Fanta uživata v partiji namiznega tenisa, igrata sobno košarko ali pa merita moči v igranju ročnega nogometa, deklica riše risbice za otroško mizo ali pa se igra v igralni hiši. Ko se jim čez čas pridruži še mama, se skupaj odpravijo v jedilnico na samopostrežni zajtrk, ki je prava paša za oči.
Z drobnimi pozornostmi v hotelu skrbijo, da se gostje počutijo dobrodošle. FOTO: Ajda Janovsky
Z drobnimi pozornostmi v hotelu skrbijo, da se gostje počutijo dobrodošle. FOTO: Ajda Janovsky

Pri vseh obrokih, in zajtrk ni nobena izjema, je posebna pozornost namenjena najmlajšim jedcem. Poskrbljeno je tako za njihov okus kot za njihovo udobje, saj je hrana, ki jim je namenjena, postrežena na pultih, prilagojenih njihovi višini.
 

Dobrodošli doma!


Club Funimation Borik v Zadru je del turističnega kompleksa v lasti znane avstrijske hotelske verige Falkensteiner. Veriga je zrasla iz malega penziona v Pustertalu na Južnem Tirolskem, ki ga je leta 1957 odprl zakonski par Maria in Josef Falkensteiner. Za temelj turistične ponudbe sta določila gostoljubnost, za cilj pa sta si zadala, da se mora gost v njunem penzionu, pozneje v hotelu oziroma hotelih, počutiti kot doma. Dobrodošli doma! je še danes geslo Falkensteinerjeve turistične ponudbe, ki ga je mogoče prebrati, sploh pa začutiti tudi v zadrskem Boriku.
Hotel so pred kratkim popolnoma prenovili. FOTO: Ajda Janovsky
Hotel so pred kratkim popolnoma prenovili. FOTO: Ajda Janovsky

In kaj na začetku letošnje poletne sezone popolnoma prenovljeni hotel poleg navedenega še loči od drugih? »Omenil bi predvsem naš koncept all inclusive, ki je edinstven na Hrvaškem in v sklopu katerega gostom ponujamo storitve 24 ur na dan. Predvsem so povezane s hrano in pijačo, od brezplačnega mini bara, ki je vključen v ceno, do brezplačne strežbe v sobo med polnočjo in šesto uro zjutraj, vendar je vključen tudi del spa ponudbe, česar, mislim, nima noben drug hotel na Hrvaškem,« poudarja direktor turističnega kompleksa Marin Kirin.
 

Tempelj sprostitve


Po zajtrku se četverica odpravi na hotelsko teraso z dvema bazenoma. Terasa je postavljena ob plaži in najbolj utrjeni tudi oktobra raje urežejo kravl med morskimi valovi, večini pa je ogrevana voda v bazenu, čeprav je na soncu toplo, le bolj pri srcu. Notranje-zunanji bazen, del 2500 m2 velikega Thalasso in Spa centra Acquapura, razveseljuje goste z vodnimi masažami, ki vsakih nekaj minut poskrbijo za nov odmerek prijetno božajočih mehurčkov.
Hotelske sobe so opremljene s prostornimi balkoni, z našega je bil čudovit pogled na morje. FOTO: Ajda Janovsky
Hotelske sobe so opremljene s prostornimi balkoni, z našega je bil čudovit pogled na morje. FOTO: Ajda Janovsky

Potrebni resnične sprostitve se raje podajo v savno, kamor je vstop dovoljen samo odraslim. Na voljo so parna kopel in finska savna, bazeni za kneipp terapijo, vodne postelje ter – češnjica na torti borikovskega sprostitvenega užitka – zunanja vroča vodna masažna kopel, v kateri lahko hkrati uživa 13 ljudi. Obdana z borovci, oljkami, palmami in drugim mediteranskim rastjem je še posebno čarobna ponoči, ko lahko med namakanjem občudujete zlato utripajoče zvezdno nebo.
 

Za odrasle, za otroke


Med čofotanjem v bazenu otroke zgrabi lakota. Če ima družina all inclusive ponudbo, jim ni treba čakati kosila: v bifeju ob bazenu so jim poleg toplih napitkov in brezalkoholnih pijač na voljo prigrizki, hamburger, hot dog, kebab in sladoled. Otrokom so ves dan na voljo različne zabavne dejavnosti in animacije, starši pa jih lahko po želji tudi brez skrbi pustijo za nekaj ur v igralnici Falkyland v skrbnih rokah hotelskih varušk in varuhov. Sami se lahko medtem denimo podajo igrat tenis, avanturo z jet-skijem ali s hotelskimi kolesi raziskovat z gozdičkom obdan kompleks. Do slikovitega starega središča Zadra s številnimi rimskimi ostanki je s kolesom dobrih 20 minut. Tako blizu je, da bodo prenovljeni kamp kompleksa Falkensteiner, ki naj bi odprl vrata junija naslednje leto, oglaševali kot mestni kamp. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije