DOBRO JE VEDETI

Kako pogosto menjati brisače?

Ni vseeno, kako pogosto jih menjavate, in tudi ne, kako jih uporabljate.
Fotografija: Za zdravje in lepoto redno menjajte brisače. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Za zdravje in lepoto redno menjajte brisače. FOTO: Thinkstock

Uporabljate jih vsak dan, a nevede počnete nekatere napake, s katerimi škodujete brisačam ter tudi svoji koži. Te so najpogostejše.

Preredko menjate brisače

Vlažno in toplo okolje je idealno za razvoj in rast bakterij, glivic ter plesnivih spor. Na vlažnih brisačah se zato hitro namnožijo očem nevidni organizmi, ki škodujejo lepoti in zdravju. Da bi se pred njimi zavarovali, bi morali brisače menjati redno, najmanj na dva dni.

Z brisačo pregrobo otirate lase

Pregrobi pritiski povzročijo njihovo lomljenje las in cepljenje njihovih konic. Ker so mokri občutljivejši od suhih, po umivanju grobo otiranje z brisačo ni priporočljivo. Odvečno tekočino z njih zgolj popivnajte in jih nato posušite na zraku.

Pregrobo brišete obraz

Ne glede na to, kako mehka je brisača, z njo obraza ne brišite pregrobo, da ne bi poškodovali zaščitnega sloja kože. Odvečno tekočino s površine samo popivnajte in na še vlažen obraz nanesite vlažilno kremo.

Uporabljate premalo brisač

Vsakemu delu telesa naj pripada druga brisača: tista za roke ni primerna za obraz, s tisto, v katero brišete stopala, ne brišite rok.

Ne perete jih pravilno

Kljub redni menjavi pa jih morate tudi pravilno prati. Pri temperaturi vsaj 60 stopinj Celzija, kajti ta je učinkovita pri premagovanju na njih nakopičenih bakterij in drugih sovražnikov lepe kože ter zdravja na sploh. Ne pretiravajte z mehčalcem, ki krati njihovo vpojnost. Raje uporabite alkoholni kis, ki jih prav tako zmehča in hkrati poskrbi za dobro vpojnost vlaken.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije