SHRANJEVANJE

Kako dolgo smete v zamrzovalniku shranjevati meso

Vsaka vrsta mesa ima v hladilniku in zamrzovalniku svoj rok uporabnosti.
Fotografija: Tudi zamrznjeno meso ima rok uporabnosti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tudi zamrznjeno meso ima rok uporabnosti. FOTO: Thinkstock

Veste, kako dolgo lahko hladilniku ali zamrzovalniku shranjujete meso, da ne bi izgubilo pravega okusa, teksture in bi bilo še varno za uživanje? V resnici ni enotnega pravila, za vsako vrsto mesa in mesnih izdelkov veljajo drugačna pravila.

Perutnina

Surovo perutnino smete v hladilniku shranjevati le en, največ dva dneva (pri temperaturi, ki ne preseže 5 stopinj Celzija), v zamrzovalniku, ohlajeno na minus 18 stopinj Celzija, pa eno leto. Toplotno obdelano perutnino lahko v hladilniku pustite do pet dni, v zamrzovalniku do pol leta.

Rdeče meso

Govedina ali svinjina lahko v hladilniku počakata do tri dni, zamrznjeni sta uporabni do enega leta. Kuhano ali pečeno rdeče meso v hladilniku lahko shranjujete do pet dni.

Mleto meso

Mleto meso je v hladilniku varno shranjevati dan, največ dva, v zamrzovalniku pa od treh do štirih mesecev.

Hrenovke in druge obarjene mesnine

V originalni, zaprti embalaži jih lahko v hladilniku shranjujete do dveh tednov, ko jih odprete, pa jih je dobro porabiti v petih dneh. V zamrzovalniku lahko počakajo do dveh mesecev.

Slanina in klobase

Slanino v hladilniku lahko varno shranjujete do enega tedna, klobase pojejte v dveh dneh. Oboje lahko tudi zamrznete, v zamrzovalniku lahko slanina in klobase ostanejo do dveh mesecev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije