Kaj pomeni njegov pogled?

Izražajo lahko globoko naklonjenost, pogosto pa pričakujejo nagrado, priboljšek ali ukaz
Fotografija: Ljubezen ali želja? FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ljubezen ali želja? FOTO: Guliver/Getty Images

Občutke, ko si s kužkom zreta v oči, je težko opisati, a jasno je, da pes s tem svojemu gospodarju izkazuje globoko naklonjenost, ljubezen, vdanost.
No, nepremično opazovanje ne pomeni zgolj občudovanja in izmenjave čustev, štirinožni ljubljenčki imajo pogosto visokoleteče cilje. Denimo, najraje navijajo za kakšen priboljšek, ki si ga z zapeljivim pogledom pogosto tudi uspešno izborijo.

Na vrhu njihovega seznama želja so pogosto tudi božanje, igra z žogico ali drugim rekvizitom, sprehod ali vožnja z avtomobilom, vsak pes ima pač svoje priljubljene prostočasne dejavnosti. Ste najboljšemu prijatelju morda dolžni pohvalo? Je morda opravil kakšno pomembno nalogo, pa ga še niste ocenili? Spodbudna beseda in dotik sta nujna po uspešno premaganem izzivu, zato nikar ne pozabite na pohvalo, če si želite uspešnega urjenja še naprej.


Kuža je morda zgolj zaskrbljen ali negotov: ko zazna spremembo vedenja pri gospodarju, tega običajno opazuje tako dolgo, dokler ne dobi potrditve, pojasnila ali tolažbe, zato ga nikar ne puščajte v negotovosti predolgo. Morda je zmeden, ker se pogovarjate sami s seboj ali pa ste videti razburjeni, in čaka na ukaz, namenjen njemu, pri tem pa vas pozorno opazuje, da ne bi česa zamudil.

Kakor koli že, če si lahko s psom neskončno dolgo izmenjujeta poglede, pa to nikakor ne velja za neznanega psa. Ta bi se lahko počutil ogroženega, saj bi lahko pogled človeka, ki ga vidi prvič ali pozna slabo, razumel kot izražanje dominance. V takšnem primeru se pes ali nemudoma podredi in pogleda stran ali pa se začne odmikati in lajati. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije