BARVITO

Kaj barve povedo o nas

Objavljeno 01. december 2019 21.20 | Posodobljeno 01. december 2019 21.20 | Piše: U. S.

Naš svet je poln barv, njihove vplive pa tudi občutimo; ene nas navdihujejo, druge nam dajejo energijo ali pomirjajo, tretje spodbujajo strast.

Rdeča je za ambiciozne. FOTO: Guliver/Getty Images
Barve in um so tesno povezani in podzavestno vplivajo na mnoge med nami, kar so pokazale številne znanstvene raziskave. Vez med barvami v prostoru in osebnostmi stanovalcev je izjemno pomembna, tudi izbor dizajna bo veliko povedal o tem, kakšen slog nam je najljubši, izbira barv pa bo nekaj razkrila tudi o vaši osebnosti. Dokazano je, da imajo rdečo radi ljudje z močnim karakterjem, bela je ljuba tistim, ki imajo rajši preprostost, kdor ima rad rumeno, ima rad tudi humor, oranžna je barva optimističnih, zeleno imajo radi tisti, ki si radi ugajajo, črna je barva umetniških duš, rjavo pa izberejo stabilni in zaupanja vredni posamezniki.

Oranžna
Je družabna, njena energija izboljšuje komunikacijo. Idealna je za uporabo v dekorativne namene, saj spodbuja posameznike h govorjenju in sugerira dobro razpoloženje. Spodbuja optimizem.


Črna
Ta barva je najljubša realistom, ki morajo vedno imeti nadzor. Njihov realistični pogled na svet še podpihuje njihov pesimizem. Črno barvo imajo sicer najrajši umetniške duše in intuitivni posamezniki.


Rdeča
To barvo najpogosteje izbirajo ambiciozni ljudje, pa tudi tisti odprte in preproste nravi, ki imajo radi življenje. Kaže moč, aktivnost, sposobnost ter željo po izpostavljanju. Če je je preveč, lahko vodi v stres.


Bela
Je simbol čistosti, nedolžnosti. Če ste izbrali belo, ste zelo pedantni, pri urejanju prostora, stanovanja, lahko pa to pomeni, da iščete preprostost, včasih popolnost.


Modra
Najpogosteje je všeč stabilnim in umirjenim ljudem. To je barva morja in se pogosto povezuje z občutkom miru. Za ljudi, ki imajo radi modro, pravijo, da zlahka sklepajo prijateljstva, okolica jih ima rada in jih spoštuje.


Zelena
Barva harmonije in ljubezni. Spominja na naravo, ki umu daje občutek ugodja in ravnotežja. Ljudje, ki imajo radi zeleno, najpogosteje ljubijo stabilnost in so zelo uravnoteženi.


Rjava
Simbolizira moč, stabilnost, toplino, udobje. Tisti, ki imajo radi rjavo, ne občutijo potrebe po ekstravaganci, so izrazito zaupanja vredni in tudi varčni. Radi imajo stvari točno take, kakršne so, in niso nagnjeni k spremembam.


Rumena
Intenzivna in prodorna barva, ki dviga dobro razpoloženje, stimulira mentalne sposobnosti in ustvarja pozitivno energijo. Spominja na sonce, v trenutku ustvari občutek vedrine in svetlobe. Rumeno navadno izbirajo tisti, ki veljajo za modre, ter ljudje z močnim in dobrim smislom za humor.
Deli s prijatelji