HOP-ON HOP-OFF

Hop na avtobus, hop z avtobusa!

S turističnimi prevozi hop-on, hop-off v najkrajšem času vidimo največ turističnih znamenitosti.
Fotografija: Mnogi so brez strehe, kar omogoči panoramsko ogledovanje.
Odpri galerijo
Mnogi so brez strehe, kar omogoči panoramsko ogledovanje.

Odkrivati novo mesto je vznemirljivo. A zaradi kopice stvari, ki bi jih radi doživeli in videli, je obisk, sploh prvi, lahko tudi dokaj stresna izkušnja, polna načrtovanja in sprejemanja odločitev. Kaj videti in kaj izpustiti? Kako od ene točke do druge?
Mnogi so brez strehe, kar omogoči panoramsko ogledovanje.
Mnogi so brez strehe, kar omogoči panoramsko ogledovanje.

Ali bo dovolj časa za vse? S temi vprašanji se bojujemo, ko sestavljamo urnik ogleda. Turistični avtobusi so dobra rešitev, vozijo namreč po zanimivih točkah, iz avtobusa sestopamo in nanj vstopamo, kadar hočemo, in tako maksimalno izkoristimo čas.

1. Barcelona: Obisk katalonske prestolnice je na seznamu želja marsikoga, a je lahko sestava urnika ogleda precejšnji zalogaj, če ste v stiski s časom. Ena od rešitev je skok na turistični avtobus. Ta pelje po dveh poteh skozi mesto, izbirate pa med 31 alternativnimi postanki; sestopite, kadar želite, denimo pri sloviti Sagradi Familii in parku Guell. Med potjo prisluhnite avdiovodniku. Cena: okoli 30 evrov.

2. London: Dober način, da si hitro in brez napora organizacije ogledate London, je z vožnjo na turističnem avtobusu. Izbirate med tremi avtobusnimi trasami, ki pokrijejo najslovitejše londonske znamenitost, med temi seveda tudi Big Ben, muzej voščenih lutk Madame Tussauds in Piccadilly Circus. V ceno 40 evrov je vključena tudi plovba po reki Temzi ter možnost treh ogledov peš. Na avtobusu pa, seveda, avdiovodnik.


3. Pariz: Pariz je mesto sladokuscev, ljubimcev, sanjačev in ljubiteljev umetnosti. Del tega lahko doživite tudi iz udobja turističnega avtobusa.
Izkušnjo Pariza lahko nadgradite s plovbo po reki Seni.
Izkušnjo Pariza lahko nadgradite s plovbo po reki Seni.

Odločite se bodisi za klasično turo, na kateri občudujete vsem znane turistične dragulje, bodisi za bolj umetniško in boemsko turo Montmartre s postanki pri Moulin Rouge, Sacré Coeur in muzeju Grevin. Cena je 35 evrov, z doplačilom lahko vožnjo nadgradite še s plovbo po Seni.

4. Firence: Čarobne Firence slovijo po arhitekturi, neštetih cerkvah in spomenikih, vsega tega se boste več kot naužili tudi s turističnega avtobusa. Še nekoliko bolj, če v lepem vremenu sedete v zgornje nadstropje avtobusa brez strehe. Izkoristite tudi možnost brezplačne aplikacije za pametne telefone Sightseeing Experience, ki vam pomaga, da se v mestu orientirate, načrtujete, kje boste skočili na avtobus, izriše pa vam tudi ogled mestnega središča peš. Cena: od 23 evrov navzgor.


5. Dublin: Dvajsetaka boste odšteli za spoznavanje Dublina s turističnega avtobusa, ki turistom ponuja dve trasi ogledov z več kot 20 postajališči v bližini ogleda vrednih znamenitosti.
Ko vas kaj pritegne, preprosto izstopite. Fotografije: guliver/getty images
Ko vas kaj pritegne, preprosto izstopite. Fotografije: guliver/getty images

Gornje nadstropje avtobusa brez strehe ponuja neovirane razglede, avdiovodnik pa je odličen vir informacij. Še dodaten plus je to, da ste z vozovnico upravičeni do popustov v številnih dublinskih trgovinah, restavracijah in turističnih znamenitostih. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije