Gostimo novoletno zabavo

Poskrbimo za drobne pozornosti pri urejanju doma; naj bo dovolj prostora za plašče in svežih brisač, kadilci bodo hvaležni za odejo na balkonu.
Fotografija: Prostore prijetno odišavimo. FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Prostore prijetno odišavimo. FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images

Kadar gostimo novoletno zabavo, stanovanje oziroma hišo uredimo tako, da se bodo gostje dobro počutili, ne le v kuhinji ali jedilnici oziroma v prostoru, kjer bo središče dogajanja. Seveda naj bo vse temeljito pospravljeno, preden se lotimo okraševanja in priprav. Lepo je, če je dom praznično okrašen, zato na vhodna vrata obesimo venček ali na tla položimo korita z rožami ali suhe cvetlične aranžmaje. Prav tako naj bo v vsakem prostoru kakšno okrasje, poskrbimo za dišečo osvežitev, prižgemo dišeče sveče, v skodelice nadevamo dišavnice in podobno.

Posebno pozornost seveda posvetimo prostoru, kjer bomo postregli večerjo in se družili, običajno je to kuhinja ali jedilnica pa tudi dnevna soba. Osrednji element je praznična miza, ki naj bo lepo pogrnjena, svečano vzdušje bodo pričarali božično drevesce ter drugo okrasje in dišave.
Če goste sezujemo, jim ponudimo čiste copate.
Če goste sezujemo, jim ponudimo čiste copate.

Ne pozabimo na praktične rešitve, zaradi katerih bo večer sproščen, gostje in seveda gostitelji pa zadovoljni. V predsobi spraznimo obešalnike in namestimo dodatne, če je treba, da bo dovolj prostora za plašče, šale in rokavice gostov. Če se bodo sezuvali, poskrbimo, da bo dovolj čistih copat ustreznih velikosti, če bodo lahko obuti, pripravimo predpražnik ali suhe krpe, v katere si bodo lahko obrisali čevlje. Kopalnico in stranišče počistimo in v toaletne prostore namestimo dovolj mila in svežih brisač za roke. V stranišču ne sme zmanjkati toaletnega papirja, za diskretnost poskrbimo z osvežilcem prostora, ki ga pustimo na vidnem mestu.

Če v stanovanju ne kadite, med gosti pa bodo kadilci, bodimo pozorni tudi do njihove razvade; določimo prostor, kamor se bodo lahko umaknili, običajno je to balkon, če tega ni, bodo kadili na dvorišču. Pripravimo pepelnike, da ogorkov ne bodo frcali naokoli, če so na balkonu stoli, pa še kakšno odejo, v katero se bodo lahko zavili.

Bodo gostje prespali? V tem primeru vnaprej naredimo razporeditev, kje bo kdo spal, postelje sveže preoblečemo in pripravimo morebitna dodatna ležišča. Ne pozabimo na brisače, da se bodo gostje lahko po želji stuširali, zagotovo pa bodo veseli, če jih bo v kopalnici čakala nova zobna ščetka. 
V toaletnih prostorih naj bo dovolj papirja in svežih brisač.
V toaletnih prostorih naj bo dovolj papirja in svežih brisač.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije