SEZONSKO

Feng šuj: sedem nasvetov za spomladansko čiščenje

Letos pri spomladanskem čiščenju in urejanju doma upoštevajte tudi nekaj preprostih priporočil feng šuja.
Fotografija: Pri spomladanskem čiščenju upoštevajte nekaj osnovnih smernic feng šuja. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pri spomladanskem čiščenju upoštevajte nekaj osnovnih smernic feng šuja. FOTO: Thinkstock

Pomlad napoveduje spomladansko čiščenje. Po dolgi zimi dom potrebuje nov odmerek svežine, ki prežene še zadnje spomine na mrzle dni in med štiri stene prikliče pozitivno energijo. Ta bo izrazitejša, če boste upoštevali nekaj smernic spomladanskega čiščenja po feng šuju.

Odstranite nepotrebno kramo

Vse se začne pri tem. Pomlad je odlična priložnost, da iz doma, pisarne, avtomobila odstranite vse, česar ne potrebujete in v prostorih ustvarja zgolj nered ter z njim negativno energijo.
Bodite temeljiti, neusmiljeni in ne pozabite na noben prostor. Tudi na podstrešju in v kleti je dobrodošla temeljita čistka.

Počistite vse površine

Pod omarami, regali in sedežno garnituro se kopiči umazanija. To, da je ne vidite, ne pomeni, da sme tam ostati. Očistite vse površine: pod posteljo, preprogami, pod hladilnikom in omarami. Tako se ne boste znebili le prahu, ampak boste hkrati odstranili ovire, ki preprečujejo, da bi v vaše življenje prišlo blagostanje.

Prezračite čisto vse

V stanovanje boste priklicali svežo energijo, če ga boste res dobro prezračili. Ne samo prostorov, temveč tudi omare. Odstranite vse iz njih, jih očistite in napolnite s svežim zrakom. Preden nazaj zložite oblačila in posodo, prezračite tudi te. To je prav tako odlična priložnost, da se znebite vsega, kar v omarah predstavlja zgolj nepotrebno kramo.

Očistite okna

Čista okna zagotavljajo nov, jasnejši pogled na življenje. Ne pozabite na okvirje, zavese, nosilce zaves, skratka pozornost namenite vsem površinam, ki obdajajo okna.

Popravite, kar ne deluje

Pokvarjene kljuke, okna, ki škripajo, vrata, ki se slabo zapirajo, pipe, ki ne tesnijo, naprave, ki ne delujejo ... Skratka poskrbite, da pokvarjeni predmeti ne bi v prostor sproščali negativne energije.

Pozdravite nove ideje

Če so na vaših policah knjige, ki jih nikoli ne vzamete v roke, jih komu podarite in na njihova mesta postavite take, ki jih boste z veseljem prelistali in prebrali ter tako v življenje spustili sveže, nove ideje.

Presadite rože

Pomlad je čas za presajanje rastlin. V sveži zemlji bodo lepše rasle, v dom sproščale več pozitivne energije, dvignile kakovost bivanja ter hkrati polepšale prostore. Lončnice, ki jim ni več pomoči, zavrzite, kajti posušeno listje in cvetje ne govorita dobri energiji v prid.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije