ČIŠČENJE

Enostavno do čiste pečice

Objavljeno 12. september 2019 08.13 | Posodobljeno 12. september 2019 08.19 | Piše: M. F.

Ker v pečici pri visokih temperaturah pripravljate okusne jedi, se na njeni površini hitro pojavijo na videz nepremagljivi madeži.

Pečico očistite brez agresivnih čistil. FOTO: Thinkstock
Pečica je nepogrešljiv gospodinjski aparat, vendar se, medtem ko v njej nastajajo okusne jedi, na njenih stenah zaradi visokih temperatur nakopiči tudi veliko trdovratne umazanije. To lahko odstranite s posebnimi čistili, ki so namenjena negi pečice, a vsebujejo veliko zdravju in okolju neprijaznih kemikaliji. Bolje se je zato zateči k naravnim načinom čiščenja. Za najučinkovitejšega potrebujete samo dva pripomočka: jedilno sodo in alkoholni kis ali sok limone.

Kako ju uporabiti?

Vrata pečice posujte z jedilno sodo, to pa poškropite s kisom. Nastala bo pena, ko se bo mešanica prenehala peniti, pa površino zdrgnite s spužvasto gobico.

Na enak način očistite tudi dno tega gospodinjskega aparata. Na stene nanesite pasto iz omenjenih sestavin, počakajte nekaj ur (lahko čez noč) in na koncu notranjost pečice zdrgnite, splaknite ter do suhega obrišite.
Deli s prijatelji