Dva trika za obilen pridelek paradižnikov

Da bi paradižniki bogato obrodili, jih poškropite s čajem iz preslice.
Fotografija: Do zdravih plodov paradižnika si pomagajte z mlekom ali preslico. FOTO: Helios4eos/Gettyimages
Odpri galerijo
Do zdravih plodov paradižnika si pomagajte z mlekom ali preslico. FOTO: Helios4eos/Gettyimages

Sadike paradižnika rada napade plesen, zaradi katere rastline počrnijo in ne tvorijo zdravih plodov. Na srečo obstajata dva preprosta trika, ki posevke obvarujeta pred posledicami previsoke vlažnosti in zagotavljata obilen pridelek priljubljene in okusne plodovke.

Mleko za zdrave paradižnike

Najpreprostejši način, s katerimi lahko zavarujete sadike paradižnika je uporaba mleka. Zmešajte deciliter mleka z devetimi decilitri vode in zvečer ali zgodaj zjutraj poškropite rastline ter jim tako zagotovite boljšo odpornost na glivične okužbe ter plesnive spore. Ker gre za povsem naravni pripravek, ga lahko uporabljate pogosto, rastline pa z njim poškropite vsaj vsaka dva tedna.

Preslica za obilen plod

Še močnejši od mlečnega je pripravek iz preslice. Kilogram sveže ali 150 gramov suhe rastline 24 ur namakajte v desetih litrih vode. Vse skupaj nato zavrite in na zmernem ognju kuhajte pol ure. Precedite in dobljeno tekočino razredčite z vodo v razmerju ena proti pet. S tako dobljenim fungicidom paradižnike večkrat poškropite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije