UČINKOVITO

Dva trika za mehke brisače brez uporabe mehčalca

Za prijetno mehke brisače ne potrebujete mehčalcev s trgovskih polic.
Fotografija: Brisače so lahko mehke tudi brez uporabe mehčalca. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Brisače so lahko mehke tudi brez uporabe mehčalca. FOTO: Thinkstock

Večina brisač je izdelana iz frotirja. Ta je sprva mehak, po nekaj pranjih pa njegova vlakna postanejo trda in brisače do kože niso več tako prijazne. Rešitev iz te zagate predstavlja mehčalec, a tudi ta včasih ne zaleže. Poleg tega se prav zaradi njega v pralnem stroju tvorijo obloge, ki ovirajo njegovo delovanje. Poglejte, kako brisače zmehčati brez dišeče tekočine in hkrati poskrbeti še za pralni stroj.

Teniške žogice

Če imate sušilni stroj, potem najbrž že veste, da so v njem posušene brisače mehke tudi tedaj, ko jih operete brez mehčalca. Vendar le, če ni prenatrpan. Če boste vanj položili preveč brisač, jih ne bo zmehčal. Za še boljši učinek mehčanja in hitrejše sušenje pa vanj položite nekaj teniških žogic. Te še dodatno zmehčajo vlakna, kar pomeni da so, kadar jih uporabljate v njihovi družbi, brisače mehke, kot bi jih oprali z mehčalcem, 

Alkoholni kis

Še en učinkovit pripomoček za mehke brisače. Te pogosto postanejo grobe, ker se v njihova vlakna ujamejo pralna sredstva, ki jih voda ne more izprati. Pomembna je torej primerna količina detergenta, namesto mehčalca pa v posodo za doziranje tega nalijte alkoholni kis. Odstranil bo vse ostanke detergenta in jih zmehčal. Vonj kisa po pranju ne bo zaznaven, bo pa izrazitejši vonj pralnega praška, kar bo za svežino brisač povsem dovolj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije