OBRATI

Center mobilne prihodnosti v slovenski prestolnici

V ljubljanskem nakupovalnem središču Aleja je mogoče dobiti različne informacije na temo elektromobilnosti.
Fotografija: Volkswagnov center mobilne prihodnosti glavno zvezdo še čaka – električni VW ID.3 naj bi zamenjal hrošča, ki je zdaj pod pregrinjalom.
Odpri galerijo
Volkswagnov center mobilne prihodnosti glavno zvezdo še čaka – električni VW ID.3 naj bi zamenjal hrošča, ki je zdaj pod pregrinjalom.

Tako kot ima koncern Volkswagen velike načrte na področju električnih avtomobilov, je v tej smeri aktiven tudi njihov slovenski zastopnik Porsche Slovenija, ki se pripravlja na prodajo prvega povsem elektriki namenjenega modela ID.3, hkrati pa v ljubljanskem nakupovalnem središču Aleja odpira nekakšen izkustveni center, kjer je mogoče dobiti različne informacije na temo elektromobilnosti.
V ID hub bo mogoče dobiti tudi informacije o polnilnih tehnikah za električne avtomobile. FOTOGRAFIJI: Gašper Boncelj
V ID hub bo mogoče dobiti tudi informacije o polnilnih tehnikah za električne avtomobile. FOTOGRAFIJI: Gašper Boncelj

Kot je dejal direktor znamke Volkswagen v Sloveniji Marko Škriba, v tem primeru ne gre za nakupovalni salon, ampak za prostor s strokovnim osebjem, kjer ljudem posredujejo kakršne koli informacije ali izkušnje v zvezi z električno mobilnostjo. Mogoče je dobiti vse informacije o Volkswagnovih električnih avtomobilih, o različnih polnilnih tehnikah zanje (sami na tem področju ponujajo blagovno znamko Moon). Načrtujejo tudi različna predavanja na temo nove mobilnosti, sčasoma pa želijo na tej lokaciji ponuditi testne vožnje pod nadzorom.


Za zdaj so v t. i. ID hub razstavljeni različni baterijski in priključno-hibridni modeli znamke, ki so na našem trgu že prisotni, v kratkem pa naj bi se tam znašel tudi električni ID.3, ki so ga že začeli prodajati in je neke vrste zastavonoša nove pogonske strategije znamke. Tisti, ki bodo sklenili nakupne pogodbe, bodo avtomobil prejeli do konca septembra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije