UPORABNO

Čajnih vrečk ne mečite med odpadke

Večina po tem, ko pripravi vroč napitek, čajno vrečko vrže v smeti, a je ta še kako uporabna.
 
Fotografija: Uporabljene čajne vrečke naj ne romajo v smeti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Uporabljene čajne vrečke naj ne romajo v smeti. FOTO: Thinkstock

Prihaja čas, ko bo doma večkrat zadišalo po čaju. Čeprav večina po tem, ko se z njim okrepča, čajno vrečko odvrže v smeti, si je z njo mogoče pomagati iz številnih zadreg. Poglejte nekaj idej, kako jo lahko uporabite.

Za osvežitev preprog

Po pripravi zelenega čaja vsebino vrečke posušite, jo zmešajte z jedilno sodo, mešanico posujte po preprogi, počakajte 20 minut in jo posesajte. Moteč vonj, ki se včasih širi iz nje, bo izginil.

Za lepo kožo

V ta namen sta najboljša zeleni in kamilični čaj. Ko čajno vrečko uporabite za pripravo čaja, jo še enkrat prelijte z vrelo vodo in počakajte, da se vse skupaj pohladi. V ohlajeno tekočino namočite vato ter z njo očistite obraz. Ohlajene čajne vrečke lahko položite tudi na podočnjake in ublažite njihovo vidnost.

Za čisto posodo

Ko med kuhanjem pride do nesreče in se v posodi prismodi hrana, vanjo položite nekaj uporabljenih vrečk črnega čaja, jih prelijte z vrelo vodo in pustite čez noč. Zjutraj boste ponev ali lonec pomili brez težav.

Za sprostitev v kopeli

Preden se potopite vanjo, v kad položite nekaj uporabljenih vrečk zelenega čaja. V njih je še dovolj snovi, ki pomirijo duha in navlažijo ter nahranijo polt.

Za premagovanje neprijetnega vonja

V omari, obutvi ali hladilniku. V ta namen vanje položite nekaj suhih uporabljenih čajnih vrečk zelenega ali črnega čaja in počakajte, da vpijejo neprijetne vonjave, jih odstranite ter po potrebi nadomestite z novimi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije