Predstavitvena informacija

Brusilnik nožev, za katerim norijo profesionalni kuharji

Za dosego vrhunskih kuharskih rezultatov je potrebnih mnogo let dela in vajeništva.
Fotografija: FOTO: DTM Natura
Odpri galerijo
FOTO: DTM Natura

Toda na koncu trik pravih kuharjev tiči v orodjih, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Najpomembnejše med njimi je set ostro nabrušenih jeklenih nožev, saj je oster rob na nožu eden od glavnih dejavnikov pri pripravi hrane.

Mnogi kuharji pri svojem delu še vedno uporabljajo svoj prvi set nožev, ki so ga kupili, saj je zanje najpomembnejše orodje v kuhinji.
 
Za vsak korak pri pripravi kulinarične mojstrovine je namreč treba imeti prav določen nož, ki omogoča, da kuhar doseže popolnost na krožniku. Ta se namreč začne pri pripravi sestavin, pri čemer rezanje zajema večino dela.
 
V osvojitev te veščine gre toliko ur dela, da ni čudno, da so pravi chefi na svoje nože tudi čustveno navezani. Prav zaradi tega namenjajo posebno pozornost temu, da so njihovi noži vedno optimalno ostri. 

FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

 
Da noži ohranijo ostrino, kot so jo imeli ob prvem nakupu, ni dovolj, da je nož dober ali katerikoli brusilnik nožev. Profesionalni kuharji uporabljajo teh pet trikov:
 

1. Nikoli ne uporabljajo enega noža za vse  


Vsak kuhar se zaveda, da ima v kuhinji vsak nož svojo vlogo. Uporaba enega noža za vse hitro pripelje do uničenja rezila. Tako je najbolje, da si zagotovite vsaj štiri različne nože za rezanje.
 
Za rezanje mesa in velike zelenjave je najboljši velik kuhalni nož, na trgu obstaja zelo široka izbira.
 
Za čiščenje zelenjave in sadja je treba imeti ločen nož, ki vam omogoča tanjše in bolj natančno rezanje.

FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

 
Za rezanje kruha in pekovskega peciva potrebujete nož z dvignjenim rezilom.
 
Za druge sestavine pa univerzalni nož, dolg do 15 centimetrov. 
 

>>Ali iščete dober brusilnik nožev, ki bi vam omogočil obnoviti vsak nož v vaši kuhinji? Preverite trenutni hit v gostinstvu na tem naslovu (klik)<<


2. Po uporabi nože vedno pravilno sperejo  


Da nož ohrani svojo ostrino in kakovost, ga je treba po uporabi takoj sprati pod mlačno vodo.
 
Če se je na nožu nabrala umazanija, ki se je ne da samo sprati, uporabite mehko gobo in detergent.
 
Nožev ne pomivajte v pomivalnem stroju, saj temperaturna razlika in kemikalije uničujejo jekleno ostrino noža in tudi ročaj.
 
Ko ste sprali nož pod vodo, ga obrišite do suhega, da preprečite korozijo. 

FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura


3. Nože uporabljajo na pravilni rezalni površini   


Pomembno je tudi, na kakšni površini režete sestavine za svojo jed. Najbolj priporočljivo je, da je deska za rezanje iz lesa ali bambusa.
 
Trde površine, kot sta steklo in kovina, hitro otopijo rezila in jih obrabijo.


4. Nože hranijo ločeno od drugega orodja in pribora  


Profesionalni kuharji imajo svoje nože shranjene v torbici za nože, kjer vsak nož počiva v svojem razdelku. Po navadi so iz usnja ali blaga. Enak učinek skladiščenja lahko dosežete tudi tako, da hranite nož v lesenem bloku.
 
Pomembno je namreč, da so noži ločeni od jedilnega pribora. V nasprotnem primeru lahko pride do poškodb in otopitve rezil. 
 
FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

 

5. Imajo dober brusilnik nožev in nože redno ostrijo  


Ne glede na navedene trike se sčasoma vsak nož obrabi in njegovo rezilo postane topo. Top nož drugače kot oster ne sledi jasno svoji poti, ko ga uporabljamo za rezanje sestavin.
 
Slabo nabrušen nož zahteva več napora, ki posledično ob napačnem gibu ali rezu pripelje do poškodbe.
 
Temu se lahko preprosto izognemo tako, da jeklene nože redno in pravilno ostrimo, kar nam omogoča dober brusilnik nožev.
 

 
Trenutni hit v kuharski industriji je profesionalni brusilnik nožev Loco Expert Sharpener, ki se ponaša z več kot 7500 najvišjimi ocenami na ameriškem Amazonu tako profesionalnih kuharjev kot gospodinj. To pomeni, da gre verjetno za najbolj popularen aktivni brusilnik nožev v zgodovini.
 
In zakaj je ta novica pomembna za nas? Zato, ker je zdaj ta brusilnik nožev na voljo tudi v Sloveniji, in sicer na tej spletni strani (kliknite tukaj) ali na telefonski številki 07 600 3005.
 
Danes je za bralce Slovenskih novic na voljo v prav posebni akciji – za samo 22,99 EUR in z brezplačno dostavo na vaš naslov!
 
FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

 
Ta brusilnik nožev vas bo navdušil s svojimi inovativnimi funkcijami, ki jih drugi brusilniki nimajo:
  1. Je prilagodljiv za različne oblike nožev, zato boste z njim lahko obnovili večino svojih nožev.
  2. Nože naostri v nekaj sekundah brez uporabe pretiranega pritiska ali sile, zato nožev ne skrha.
  3. Nože ostri hkrati z obeh strani, zato za ostrenje porabite pol manj časa.
 
Ta brusilnik nožev vam omogoča varno in hitro brušenje jeklenih nožev že v nekaj sekundah.
 
Njegov edinstveni vzmetni mehanizem z brusilnikom iz volframovega karbida zagotavlja profesionalno ostrino noža, saj se lahko prilagodi vsaki obliki, kar pomeni, da boste z njim lahko obnovili vse tiste nože, ki ste jih že želeli zavreči.
 
Loco Expert Sharpener deluje po enakem principu kot trije različni brusilni kamni v enem: japonski kamen za ostrenje, vodni brusilni kamen in brusilni blok. Sestavljen je iz dveh vzmetnih ročic, ki se ob ostrenju upognejo pod različnimi koti in se s tem prilagodijo obliki noža.

Ta neverjetni brusilnik nožev lahko danes po akcijski ceni naročite na slovenski spletni strani: www.LocoShark.com ali direktno prek spodnjega obrazca:
 

 
FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

 
Naročnik oglasnega sporočila je DTM Natura

Izbrano za vas

Izbrano za vas