BOLJŠE ŽIVLJENJE

Barve za prijetnejši in srečnejši dom

Ni vseeno, v katere odtenke boste odeli stene in v katerih izbrali detajle.
Fotografija: Modro največkrat izberejo tisti, ki znajo drugim ponuditi pomoč in uteho. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Modro največkrat izberejo tisti, ki znajo drugim ponuditi pomoč in uteho. FOTO: Thinkstock

Ne oplemenitijo samo videza doma, barve, v katere so odete stene, in detajli v njem, vplivajo tudi na kakovost bivanja, srečo, razpoloženje in koncentracijo. Naslednje vas ne bodo razočarale.

Rumena

Barva sonca in sreče. Znanstveno je dokazano, da pod njenim vplivom v organizmu naraste količina serotonina, hormona sreče. Prav zato je to barva, ki ima na razpoloženje izjemno pozitiven vpliv. Ob tem ne glede na intenzivnost odtenka spodbuja kreativnost. 

Zelena

Zelena je barva narave: v svetlih odtenkih sprošča, pozitivno vpliva na koncentracijo, intenzivnejši odtenki pa spodbujajo k akciji. Gre za barvo, ki povezuje notranjost in zunanjost doma ter tako vanj prinese naravno svežino.

Modra

Ne glede na odtenek pomirja telo in duha. Simbolizira zaupanje in pripadnost. Z modro stanovanje običajno opremijo tisti, ki drugim znajo ponuditi pomoč in uteho. Na splošno so posamezniki v modrih domovih umirjeni in se lažje osredotočijo. Najboljša je za kopalnice in delovne sobe.

Rožnata

Nežna rožnata v bivališče prikliče toplino, gre namreč za barvo čutnosti in ljubezni. Če bi radi, da bi vaš dom odseval optimizem, uporabite izrazitejšo rožnato barvo. Ta je zabavna, odseva energijo in spodbuja kreativnost. Odlična je za dnevne sobe in jedilnice.

Rdeča

Barva, ki vliva zaupanje in dom navda s pozitivno energijo ter optimizmom. Prav tako rdeča velja za barvo vitalnosti. V dnevni sobi pričara občutek dobrodošlice, v hladnejših dneh pa z rdečimi detajli okrašen dom ustvarja občutek topline.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije