Babičini trendi v modernih kuhinjah

Kolesje mode se vrti tudi pri opremi prostorov in v kuhinje se vračajo trendi, na katere so prisegale naše babice.
Fotografija: Retro je in. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Retro je in. FOTO: Guliver/Getty Images

Tisto, kar je bilo nekoč moderno, se vrača v kuhinje: trendi, ki so jim sledile naše babice, so se za nekaj desetletij umaknili, zdaj pa so spet priljubljeni. Kaj v kuhinje prinaša nostalgijo in jim hkrati zagotavlja sodoben videz? Zagotovo se spomnite papirnatih oblog, s katerimi je babica police v kuhinjskih omaricah zavarovala pred umazanijo in poškodbami. Te so bile vselej drugačne, pisane, zanimive in odpiranje omar je vsakič znova pomenilo presenečenje. No, obloge iz ovojnega papirja ali tapet se vračajo.

Ne le zato, ker z njimi zaščitimo police in jih dlje ohranimo lepe, temveč tudi zato, ker so pozabljen in znova obujen trend.
Zavese na kuhinjskem oknu zagotavljajo poseben čar. Trendi napovedujejo takšne, ki ne zastirajo celega, temveč le spodnjo ali zgornjo polovico ali tretjino na sredini. Vzorci in barve naj se skladajo s pohištvom, sicer pa sta bela in bež varna izbira, ki se podata v vsako kuhinjo.


Viseče košare so priročne za shranjevanje. FOTO: Guliver/Getty Images
Viseče košare so priročne za shranjevanje. FOTO: Guliver/Getty Images
Drobni cvetlični vzorci so še en hit iz preteklosti. Pisane rožice na prtih, na blazinah za stole, okrasnih posodicah, krožnikih in tudi tapetah bodo poživile vsako kuhinjo in jo navdale s pridihom nostalgije.

Naj bo zeleno

V ospredje stopajo zeleni odtenki. Preden v močne barve avokada odenete katerega od kotičkov kuhinje, se poigrajte z nežno zeleno nianso. Lahko ste previdni in je takšnih le nekaj detajlov, lahko si priskrbite mešalnik v tej barvi in ga razstavite na pultu, lahko stopite korak naprej ter si omislite hladilnik ali celo kuhinjske omarice v nežno zeleni. Plastične posodice vedno pridejo prav, ne skrivajte jih več v omarah, kajti trendi jim ne zapovedujejo le uporabne, temveč tudi dekorativno vlogo. Z ujemajočimi se v različnih velikostih okrasite police, vitrino v kuhinji in mizo.


Je vaša kuhinja majhna in vam v njej vedno zmanjkuje prostora? Odličen način za shranjevanje različnih predmetov so viseče košare v več nivojih, v katere lahko pospravite vse, od sadja in zelenjave do ključev, časopisov in drugih predmetov, ki prostor najdejo na pultu ali mizi.

Krožnik na steni

Zavese naj ne prekrivajo celega okna. FOTO: Guliver/Getty Images
Zavese naj ne prekrivajo celega okna. FOTO: Guliver/Getty Images
Čas je, da pisanim krožnikom, ki samevajo v omari, namenite novo vlogo in v stilu babic z njimi okrasite katero od sten. Škoda bi jih bilo zavreči samo zato, ker nimate več celega kompleta, ki ste ga podedovali ob prednic. Ustvarite zanimive barvne kombinacije, poigrajte se z različnimi velikostmi in v modernem slogu s pridihom preteklosti poživite kuhinjo.

Enobarvne ploščice ali druge talne obloge se letos umikajo tistim, ki so kraljevale v 50. letih prejšnjega stoletja: šahovnice v različnih barvnih kombinacijah bodo v vsako kuhinjo priklicale poseben čar.

Obstaja več razlogov, da so babice prisegale na laminatne pulte: cenovno so dostopni, lahko jih je čistiti in ponujajo nešteto možnosti ter odtenkov. Namesto pulta v živahnih barvah izberite takega v imitaciji marmorja, granita ali naravnega lesa. Tudi bela je moderna, z njo zagotovo ne morete zgrešiti, saj se prilega vsaki barvi opreme.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije