UPORABNO

12 odličnih načinov uporabe vlažnih robčkov

Dobro jih je imeti vedno pri roki.
 
Fotografija: Vlažni robčki vselej pridejo prav. FOTO: Thinkstock 
Odpri galerijo
Vlažni robčki vselej pridejo prav. FOTO: Thinkstock 

Vlažni robčki vedno pridejo prav. Odlični so za odstranjevanje madežev s pohištva, za brisanje prahu in tudi za čiščenje pametnega telefona. Poglejte 12 idej, kako jih uporabiti.

Za odstranjevanje ličil

Zmanjkalo vam je čistilnega tonika in mleka, imate pa doma vlažne otroške robčke. Torej boste veseli dejstva, da je z njimi mogoče odstraniti tudi najtrdovratnejša ličila. Prav otroški vlažni robčki so nežni do kože in neizprosni do madežev, ki jih na njej puščajo ličila.

Za urejanje naelektrenih las

Statična elektrika pozimi res ni vaša zaveznica, zaradi nje namreč lasje bežijo po svoje. Če bi jih radi na hitro ukrotili, si pomagajte z vlažnimi robčki za čiščenje kože. Z njimi samo nežno pobožajte lase in ti bodo ubogljivejši. Vendar ne pretiravajte, da lasje ne bi postali mastni.

Za čiščenje madežev

Z oblačil, s pohištva, z obutve. Skoraj ni madeža, ki mu vlažni robčki ne bi bili kos. Tako tisti, ki so namenjeni čiščenju raznih površin, kot otroški ali robčki za nego kože bodo zmogli opraviti nalogo.

Za brisanje prahu

Na krpo za brisanje prahu položite robček in obrišite pohištvo. Ubili boste dve muhi na en mah: znebili se boste madežev in nadležnega prahu.

Za brisanje madežev voščenih barvic

Z njimi je mogoče učinkovito odstraniti mastne madeže s sten. Tudi tiste, ki so jih na njih z voščenimi barvicami ustvarili mali umetniki.

Za čiščenje čevljev

V naglici lahko svojo obutev z njimi očistite in ji pričarate zavidljiv sijaj.

Proti madežem dezodoranta

Madež, ki ga je ta pustil na vašem oblačilu, boste zlahka odstranili z vlažnim robčkom, ki ga imate pri roki.

Pomoč pri trdovratnih madežih

Trdovratni madež na oblačilu najprej zdrgnite z vlažnim robčkom, nato pa ga operite v pralnem stroju.

Za čist avto

Armaturno ploščo prav tako lahko očistite z običajnimi vlažnimi robčki, zato jih je dobro vedno imeti v avtomobilu ter sproti čistiti take in drugačne madeže v jeklenem konjičku.

Za čiščenje umetnega cvetja

Na njem se nabira veliko prahu in umazanije, prav z robčki pa je mogoče hitro očistiti umetne liste in cvetove.

Za čiščenje madežev barve

Med pleskanjem sten ali barvanjem pohištva barva lahko pristane tam, kjer naj je ne bi bilo, z vlažnimi robčki pa jo je hitro mogoče očistiti.

Za čiščenje dlak hišnih ljubljenčkov

Z vlažnim robčkom preprosto obrišite z dlako prekrite površine. Večina te se bo ujela na vlažno površino.

Za odstranjevanje barve z obraza

Med barvanjem las neredko barva pristane na čelu in ušesih, najlažje pa jo je tudi tedaj, ko ni več sveža, odstraniti z vlažnimi robčki.

Za čiščenje napravic

Tako tipkovnica računalnika kot zaslon pametnega telefona bosta znatno čistejša, če ju boste večkrat očistili z vlažnim robčkom. Najbolje s tistimi, ki so namenjeni prav temu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije