JUPITER V KOZOROGU

Že 2. decembra prihajajo spremembe

Že drugega decembra bo Jupiter, planet pozitivnosti, upanja in vere, zapustil strelca in se podal v kozoroga, kjer bo ostal dobro leto. Kaj to pomeni za nas?
Fotografija: Jupiter je povezan s četrtkom, v romanskih jezikih pa ime za ta dan v tednu pogosto izvira iz Jupitra. FOTO: guliver/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Jupiter je povezan s četrtkom, v romanskih jezikih pa ime za ta dan v tednu pogosto izvira iz Jupitra. FOTO: guliver/GETTY IMAGES

V tem zemeljskem znamenju bo ostal do 19. decembra 2020. Pa si poglejmo, kaj se nam obeta.
 

Disciplina


Znan je kot planet sreče, nam pa širi izkušnje, znanje in razumevanje, saj predstavlja optimizem, rast, velikodušnost in obilje. V strelcu nas je pozval, da povečamo svojo kulturno in duhovno zavest, da širimo razumevanje višjega uma, pridobivamo nove izkušnje in zaupamo v vesolje. Z Jupitrom v kozorogu se bo zdaj spremenilo središče osredotočenosti. Kozorog je namreč zemeljsko znamenje, zato prihaja čas praktičnih realistov, ki za motivacijo potrebujejo vizualizacijo rezultatov, da bi te tudi dosegli.

Tako rastemo in se širimo. Zdaj bomo trdo delali in nas vabe za hitro obogatenje ne bodo premamile. V tem ciklu ne sprejemamo tveganja, saj potrebujemo smer, jasne cilje in močne načrte, cenimo pa oprijemljive rezultate.

Z Jupitrom v kozorogu privabimo srečo s tem, da se organiziramo in usmerjamo, spoštujemo lastno integriteto in uporabljamo etični in zreli pristop. Za uresničitev ciljev moramo biti disciplinirani in delati korak za korakom. V tem času imamo tudi močno potrebo po konkretnih rezultatih. Naš odnos do dela in praktičnega, realnega delovanja je zelo pozitiven.

Naša stališča in vrednote do religije, moralnega vedenja, izobraževanja in politike so v tem času precej konzervativni in tradicionalni. Presojamo preudarno in zrelo, vendar nam morda primanjkuje domišljije ali drznosti tveganja, ki je lahko v veliko pomoč pri novostih. Zato se moramo v tem ciklu naučiti biti bolj prilagodljivi in ​​strpni do slabosti ter se ogibati preveč sebičnemu pristopu.
 

Pogled na veliko sliko


Jupitru znamenje kozoroga ni najbolj domače, saj slednjemu vlada Saturn, zato ta veseli planet v tem obdobju ni najsrečnejši. A ker je Jupiter ekstravagantne narave, se moramo obvarovati pretiravanja. Njegova gorečnost lahko včasih presega zmernost in s tem razširi bolj negativne lastnosti znamenja enake kot pozitivne.

Njegova vnema in zagnanost sta dobronamerni, vendar nas lahko zaslepi in potisne v pretiravajoče, neskromno vedenje. V kozorogu smo lahko materialistični in škrti, še posebno v trenutku, ko se med prehajanjem skozi znak poravna s Plutonom v kozorogu, bomo lahko precej lačni moči ali pa dajali preveč poudarka statusu. To so stvari, na katere je treba paziti.
Vendar pa višja vibracija Jupitra oziroma njegov izraz išče perspektivo.

Njegova perspektiva ne vsebuje samostojnega, analitičnega ali podrobnega pogleda na vsako dano situacijo, ampak pregled – z njegovo pomočjo torej vidimo veliko sliko. Z Jupitrom smo v idealnem primeru lahko boljši od malenkostnosti, se dvignemo nad nepomembne življenjske skrbi, neprijetnosti in podobno.


Na kratko: ne zapenjamo za bedarije.
Tam, kjer Jupiter trenutno prehaja v vaši rojstni karti, boste v tem obdobju našli nekaj veselja. To področje vašega življenja se na neki način širi in izboljšuje. Potrebna so tudi nova orodja za razvoj teh področij. Da bi se razvijali, moramo svojim ciljem slediti odločno, ambiciozno, odgovorno in z zdravim razumom.
 

Dolgoročno natančni


Z Jupitrom v kozorogu cenimo dolgoročne dosežke in smo še posebno ponosni nase, ko prevzemamo odgovornost. Uspe nam s pomočjo iznajdljivosti in zmanjševanja potrate. Morda bomo celo dobili priložnost na področjih, na katerih smo se do zdaj omejevali ali se jim celo izogibali zaradi zapravljanja in potrate časa, energije in virov. V tem času so pomembni racionalizacija in poenostavljanje ter tudi prerazporejanje. V tem ciklu Jupitra v kozorogu še posebno cenimo že omenjeno integriteto, zdrav razum, praktičnost, potrpežljivost, razmišljanje, modrost, natančnost, diskretnost, zadržanost, zanesljivost, sposobnost samokontrole in zaupanja vase.

To je čas, da namenimo dodatno pozornost strukturam, ki nas držijo pokonci, smo preudarni, strateški in previdni. Morda bomo z velikim veseljem vzpostavili več reda v svojem življenju in sistematizirali opravljanje svojih dolžnosti. Jupiter v kozorogu je oportunističen in nam utegne razkrivati področja, ki bi nam lahko prinašala dobiček, nas obrnila za 180 stopinj ali pa prisilila, da spremenimo smer.
 

Težave


Zdravstvene težave v času Jupitra so običajno povezane s presežki, medtem ko se težave kozoroga pogosto navezujejo na kolena ali kosti, z blokadami, zastoji oziroma zamašitvami, revmatizmom ali artritisom ali pa težavami, povezanimi z melanholijo. Povsem mogoče je, da se latentne težave na teh področjih v času Jupitrovega tranzita povečajo.

Energijsko gledano Jupiter in kozorog nista posebno dober par, vendar ker je Saturn v kozorogu sočasno večino tranzita (na kratko namreč zapusti kozoroga od 21. marca do 1. julija 2020), nam bo Jupiter pomagal ustvariti več veselja in užitka pri sledenju ciljem.

Naslednjič si preberite, kaj vas v času tega pomembnega tranzita čaka, če ste rojeni v prvih znamenjih zodiaka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije