DUHOVNE MODROSTI

Zamenjajte perspektivo

Nevtralnim dogodkom dajemo pozitivni ali negativni pomen. Včasih nas situacije učijo potrpežljivosti, drugič pa aktivnosti.
Fotografija: Vse se nenehno spreminja v ciklusu rasti, razvoja in minevanja. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vse se nenehno spreminja v ciklusu rasti, razvoja in minevanja. FOTO: Guliver/Getty Images

Nobena situacija ni samo črna ali bela. V resnici so dogodki v našem življenju nevtralni, mi smo tisti, ki jim dajemo pomen in pozitivni ali negativni predznak. Če spremenimo pogled nanje, pogosto dojamemo, zakaj potrebujemo lekcijo, ki nam jo prinašajo. Včasih nas situacije učijo potrpežljivosti, drugič aktivnega delovanja. Vedno poskusite torej pogledati življenje z vseh plati, preden kaj sklepate, hkrati pa si, ko vam ne gre, pomagajte z vodili, ki jih priporočajo duhovni učitelji.

»Tudi to bo minilo!« si recite. Čeprav na to pogosto pomislimo, ko smo v težavah, pa bodo minili tudi dobri časi. Vse se nenehno spreminja v ciklusu rasti, razvoja in minevanja. Hkrati se zavedajte, da odnosi nikoli ne bodo popolni. Idealov ni in vedno se boste soočali z izzivi. Nihče ni popoln, niti princ na belem konju ne.

Opomnite se, da uspeh prinaša trud, ne pa naključje. Za dosežke se moramo potruditi, nič nam ne bo padlo z neba, zato ne čakajte na priložnosti in srečo, ampak zavihajte rokave. Situacija se prav tako ne bo spremenila, če tarnate. Če vam kaj ni všeč, to spremenite, namesto da javkate v prazno. Živite v trenutku.


Ne kopljite po preteklosti, sprejmite, da je ne morete spremeniti, in pojdite naprej. Ne obremenjujte se z negotovostjo prihodnosti. Zares lahko vplivate samo na sedanji trenutek. In imejte se radi. Sami namreč pridete na svet in sami ga zapustite. Ljubezen in prijaznost do sebe sta torej osnova za vse druge odnose v življenju. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije