Zamajana ekonomija

Manj bo optimizma, navdušenja in več vojnih dobičkarjev A ne bomo se več pustili zavajati, nekaj se nam bo zjasnilo.
Fotografija: Jupiter in Pluton se srečata vsakih 12 let in prinašata finančno krizo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Jupiter in Pluton se srečata vsakih 12 let in prinašata finančno krizo. FOTO: Guliver/Getty Images

V noči na nedeljo, 5. 4., se dovrši velika konjunkcija Jupitra in Plutona na 24. stopinji kozoroga, ki se bo ponovila 30. 6. in 12. 11. Ponavljanje naznanja, da se bomo spremembe, v katero nas potiska, učili več kot pol leta.

Jupiter je povezan z valutami in financami, Pluton prinaša skrajnosti, krizo. Nafta in valute, vezane na njeno vrednost, lahko močno zanihajo. Po drugi strani je Jupiter zakon. V temi strahu se za našimi hrbti lahko sprejemajo zakoni, ki bodo posameznika še bolj podjarmili, da bo na njem še več pritiska in nadzora (kozorog). Jupiter je svoboda in širjava, Pluton pa prinaša krizo svobode – še bolj ker je konjunkcija v znamenju nadzora. Jupiter, planet razvoja in napredka, je s Plutonom postavljen na preizkušnjo. Na osebni ravni to pomeni pomanjkanje optimizma, navdušenja in vojne dobičkarje, ki bodo iz krize največ iztržili. A skozi krizo bomo potisnjeni k novim vrednotam, novemu načinu služenja denarja, celotna ekonomija je na preizkušnji in išče drugačne pristope.

Karta konjunkcije je zanimiva. Na našem koncu je izpostavljena konjunkcija Merkurja in Neptuna v ribah, torej bomo morali videti, kdo nas zavaja, nam laže, koliko slepil je v najbližjem okolju. Na srečo ima kotna konjunkcija sekstil s planeti v 11. hiši, ki je družbena samoiniciativa. Očitno se ne bomo več pustili zavajati in se nam bo nekaj zjasnilo. Najprej nam zna biti zelo hudo gledati realnost in sprejeti, kaj smo spregledali, znamo se tudi jeziti. Tako lahko za naše kraje rečem: »Ne vlecite nas predolgo za nos, tisti z močjo, kajti ko se bo narod zbudil, bo hudo jezen. Čeprav smo od strahu in zmede nekoliko zaslepljeni, nismo neumni.«

V noči na nedeljo, 5. 4., se povežimo v meditaciji vsi, ki si želimo, da se vpliv konjunkcije čim bolj omehča. Ne pozabimo, da so naša srca lučke, ki razsvetljujejo svet. Konjunkcija se zgodi vsakih 12 let in ekonomija se mora spreminjati, prilagajati svetu. Tako to nihanje ne bo konec sveta, če le ohranimo svetlobo in ne pustimo temi dvomov, strahu ter lahkovernosti, da nas povsem počrnijo in ujamejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije