ŠTEVILO 4

Zakaj je 2020 numerološko edinstveno leto

Objavljeno 12. januar 2020 17.45 | Posodobljeno 12. januar 2020 17.45 | Piše: U. J.

Ne glede na to, ali verjamete v novoletne zaobljube ali ne, nedvomno intuitivno čutite globok premik energije, kadar koli se staro leto izteče v novo.

Ognjemet življenja
FOTO: guliver/GETTY IMAGES
V numerologiji to predstavlja nekaj pomembnega, kar označuje prehod v novo univerzalno leto, ki pomeni skupno vzdušje sveta v naslednjih 12 mesecih.
 

Kaj je univerzalno leto v numerologiji?


V numerologiji se vsako koledarsko leto sešteje v enomestno številko, kar ustreza edinstveni energiji, ki jo vsi čutimo. Vsi na planetu bomo tako od 1. januarja do 31. decembra doživljali številko univerzalnega leta. Lahko si ga zamislite kot državo, skozi katero se vozite na svojem celoletnem popotovanju. Število univerzalnega leta je tisto, ki določi GPS in s tem začrta našo skupno pot.
Ne pozabite si vzeti rednih odmorov.


Pomen števila leta 2020 ima še posebno močan naboj glede na letni astrološki horoskop. Število letošnjega leta je namreč štiri. V numerologiji prinaša to število energijo dolgoročnega postavljanja ciljev. Zahteva, da uresničimo sebe in oblikujemo načrt, ki je praktičen in utemeljen. Štiri nas podpira pri vpletanju učinkovitejšega načina dela. Kadar koli se prikaže 4, se pojavi potreba po trdem delu in trudu.

Če želite podpreti svoja prizadevanja, postavite svoje ideje v konkretno obliko. Če želite to leto resnično izkoristiti, torej napišite izjavo o svoji misiji 2020 z jasno opredeljenimi akcijskimi točkami, mejniki in roki. To lahko podprete tudi z vizualno tablo ali kolažem, ki ga postavite nekam, kjer vam bo pogosto padel v oči, ali pa si naredite dober (vsako)tedenski načrt in mu sledite.
 

2020 je leto izgradnje


Po 2019, ko smo imeli ustvarjalno in čustveno univerzalno leto s številom tri, 2020 prinaša novo fazo z bolj praktičnim poudarkom. Tokrat boste lahko razvili enega ali dva projekta, ki sta se do zdaj zdela izvedljiva samo v sanjah. Delajte na tem, da učinkovito komunicirate z jasnimi in preprostimi smernicami. Štiri nosi s seboj vodstveno ali formalno ozračje. 2020 je torej leto grajenja. Vse je v izdelavi načrta, zbiranju novih podatkov in ustvarjanju temeljev, ki bodo sčasoma poskrbeli, da bo vse teklo kot švicarska ura. To se bo pokazalo na vseh področjih življenja: zdravju, financah, odnosih in duhovnosti.

Življenje se nam bo morda zdelo nekoliko težko, ko se bo svet preusmerjal v to univerzalno leto. Prosi nas, da sebe in svoj trud pri vsem jemljemo resno in da obdržimo integriteto. Odločnost, osredotočenost in trdoživost bodo prevzele krmilo in čas je, da se lotimo dela.
 

Opolnomočite se s štirico


1. Počasi se daleč pride
Energija štirice zahteva preudarno in vztrajno delovanje. Se spomnite zgodbe o želvi in zajcu? Poiščite svojo notranjo želvo in na tak način boste lahko optimalno zvozili to leto. Hitenje, iskanje bližnjic ali celo preskakovanje od točke A do točke B ne bo delovalo. Sekanje ovinkov vam ne bo prineslo nič drugega kot žalost. Uprite se skušnjavi, da bi šli po lažji poti, ker vas bo le vrnila na začetek kot pri človek ne jezi se.
2. Pričakujte ovire na cesti in zamude
Številka 4 lahko pritegne izkušnje, zaradi katerih se počutimo privezane na omejujoče pogoje ali okoliščine. V univerzalnih letih s številom štiri se to lahko pokaže kot projekt, ki se začne s polno paro in nato sredi leta razkroji, vi pa se zato sprašujete, zakaj ste vanj vložili toliko truda. Morda se začne kot ovira na vaši poti v obliki doslednih tehničnih težav. Ali pa se morda razkrije, ko ljudje rečejo, da bodo nekaj storili, potem pa tega ne naredijo, zaradi česar ste vi tisti, ki morate pod prisilo skočiti v akcijo. Odlična plat tega, da to veste, je, da ste lahko proaktivni. Načrtujte več truda, bodite potrpežljivi! Tako vas bo vse, kar bo potekalo nemoteno, prijetno presenetilo.
3. Razdelajte družinske težave
Energija štirice vedno izpostavlja vprašanja, povezana z našo družino. Celo najsrečnejši klani imajo karmične težave. Med univerzalnimi leti s številom štiri pridejo ta vprašanja na površje, ne glede na to, ali to želimo ali ne. Na kolektivni ravni se po vsem svetu pojavljajo vprašanja, povezana s spolom, z raso, enakostjo, gospodarstvom in okoljem. Z vztrajnostjo štirice morda le lahko naredimo korak naprej in tako tudi pomagamo ozdraviti razdiralnosti in neskladja v svetu.
4. Usvojite zdrave navade
Štiri je tudi število zdravja, v univerzalnem letu pa podpira dobre prakse. S seboj prinaša težnjo po izgorelosti in čezmernem delu. Ključno je načrtovanje odmorov in pavz s poudarkom na resnični, pravi sprostitvi. Morda boste v svoje srce sprejeli celo nizozemsko filozofijo niksen, kar dobesedno pomeni ne delati ničesar, tako kot italijanski dolce far niente. Tako si lahko vsak dan namenite nekaj minut, da se vaše misli prosto sprehajajo.
5. Živite in pustite živeti
Pripravite se, da se soočite z nekaterimi zakoreninjenimi in togimi mnenji, po možnosti celo v vas samih! Naš že tako polariziran svet se lahko še bolj razdeli v letu, ki ga vodijo dogmatičnost in vrednote. Če se težko prilagodite v svojem sistemu prepričanj, se pripravite na spoštovanje drugačne etike in življenjskega sloga drugih ljudi.
6. Ne bodite ozkogledi
Ker 4 išče varnost, se bodo ljudje lahko držali tistega, za kar mislijo, da že vedo, ne da bi bili odprti za raziskovanje drugih stališč. Spremembe so neizogibne, toda v tem letu se lahko znajdemo priklenjeni na preizkušeno, tudi če bo zastarelo, kontraproduktivno ali uničevalno.
7. Vračajte se k celotni sliki
Osredotočite se na praktičnost in sledite realnim ciljem. Ne bo šlo zlahka, saj je v tem trenutku veliko na kocki. Toda 2020 ponuja pravo energijsko platformo vsem, ki so pripravljeni načrtovati uspešno in produktivno novo pot.
 
Deli s prijatelji