Za zdravje spremenimo misli in vzorce

Za vsako boleznijo stojijo določena čustvena stanja in prepričanja. Imunski sistem je povezan z občutkom varnosti, poslušajmo telo.
Fotografija: Bolj se imamo radi, bolje bo delovalo naše telo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Bolj se imamo radi, bolje bo delovalo naše telo. FOTO: Guliver/Getty Images

LOUISE L. HAY, pokojna ameriška zdravilka, ki je med prvimi zagovarjala povezavo med umom, čustvi in telesom, je bila prepričana, da lahko sami odkrijemo vzrok za svoje bolezni in da smo s svojimi mislimi in vzorci sami prispevali k njenem nastanku – dolgotrajni strah denimo sprošča kortizol, ki povečuje težo in depresijo.

Toda z intuicijo lahko ugotovite, kateri deli telesa vam sporočajo, da nekaj ni prav, kar pomeni, da se je na določenem področju vašega življenja porušilo ravnovesje ali nakopičilo čustvo, ki vpliva nanje. Spremeniti morate vzorce, prepričanje, način razmišljanja ali situacijo, ki vas čustveno vznemirja. Če ste recimo potrti ali jezni, zagrenjeni zaradi denarja, tesnobni, vas bodo različni deli vašega telesa dregali ali glasno sporočali, da je treba spremeniti določen del vašega čustvenega življenja.

Z zdravim načinom razmišljanja in pozitivnimi čustvi lahko okrepimo svoje telo in organe. FOTO: Guliver/Getty Images
Z zdravim načinom razmišljanja in pozitivnimi čustvi lahko okrepimo svoje telo in organe. FOTO: Guliver/Getty Images
Ko odkrijete vzrok za težave, spremenite vzorce razmišljanja, drugače pogledate na travme, ki vplivajo na vaše odnose, nato pa si z afirmacijami pomagate okrepiti nov način razmišljanja.

Prvo čakro povezuje s kostmi, krvjo, imunskim sistemom, kožo, sklepi in mišicami, alergijami in vnetji. Vprašajte se, kakšna je vaša družina. Ste dovolj prizemljeni? Imate veliko prijateljev? Se počutite varnega v svetu?

Druga čakra skrbi za maternico, jajčnike, prostato, moda, križni predel, kolke in mehur, hormone. To področje je povezano s skrbmi glede denarja in ljubezni. Ste potrti zaradi kakšnega odnosa? Zagrenjeni zaradi spolnega življenja? V stresu zaradi denarja?

Tretja čakra skrbi za prebavni trakt – požiralnik, želodec, jetra, žolčnik, črevo, danko, trebušno slinavko, ledvice, telesno podobo, težo. Nanje vplivajo naša samozavest, delo, dobro počutje. Kako vam gre v službi? Kakšna je vaša samozavest? Mislite, da ste debeli? Se zdite sami sebi privlačni?

Četrta čakra vpliva na srce, prsi, pljuča. Področje je povezano z zdravjem, negovanjem in partnerskimi odnosi. Težave se kažejo kot vnetja sinusov, bronhitis, bolezni pljuč, srca, povišan holesterol, krvni tlak, razbijanje srca in zatrdline v prsih. Vprašajte se, kakšni so vaši odnosi, predvsem z materjo in otroki.

Na peto čakro – vrat, ščitnica, zobje, usta, čeljust – vpliva naš način sporazumevanja. Blokade se izražajo kot bolečine v vratu, težave s ščitnico, obolenja dlesni in zob, tudi težave s komunikacijo.

Šesta čakra skrbi za glavo, oči, ušesa, možgane, povezana je z zaznavanjem, mislimi in mentalnim zdravjem. Če ni uravnovešeno, ste lahko omotični, se vam vrti, imate suhe oči. Poglejte, kakšen je vaš pogled na svet in kako se odzivate na spremembe.

Sedma čakra vpliva na smrtno nevarne bolezni ali življenjske dogodke, ki nas spravijo na kolena. Povezana je z duhovnostjo in poslanstvom. Kronične oziroma smrtno nevarne bolezni nas prisilijo v premislek o svoji poti. Če ne čutite več smisla življenja, je lahko blokirana, pomaga pa, če živite čim bolj duhovno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije