DOLOČENI GIBI IN GESTE

Z intuicijo prepoznajte resnico

Lažnivcem se spremeni energijsko polje. Upoštevajte svoj šesti čut.
Fotografija: Kakšen občutek imate, ko vam nekdo nekaj razlaga? FOTO: Prostock-studio, Getty Images
Odpri galerijo
Kakšen občutek imate, ko vam nekdo nekaj razlaga? FOTO: Prostock-studio, Getty Images

Dobite kdaj občutek, da si nekdo nekaj izmišljuje, a nimate dokazov za to? Seveda se pozneje izkaže, da ste imeli prav. Psihologi pravijo, da lahko izpilite svoj občutek za prepoznavanje lažnivcev in se izognite prevaram. Ko ljudje lažejo, se namreč spremeni njihova telesna govorica, ki, ocenjujejo strokovnjaki, predstavlja 55 odstotkov komunikacije. Ljudje imamo biološke predispozicije, ki nam jo omogočajo prepoznavati.

Določeni gibi in geste označujejo, da nekdo laže: hitro utripanje oči, da bi bili bolj prepričljivi; ne vzpostavljajo očesnega stika zaradi občutka krivde ali ker si izmišljujejo zgodbo; lahko se s prsti dotikajo ust; bolščijo v vas in ne mežikajo z vekami – trudijo se ostati mirni; hitro premikajo glavo.

Spremeni se tudi njihov ton glasu, ki predstavlja 38 odstotkov komunikacije, skupaj z glasnostjo in hitrostjo govorjenja. Lažnivec lahko začne govoriti tiho, hitreje, besede se mu zatikajo, ko napleta zgodbo. Hkrati se trudi podati preveč informacij, da bi bil čim bolj prepričljiv. Njegov glas je nemiren. Spremenjeni se tudi energijsko polje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije