Z dvojčkom ne bo nikoli dolgčas

So večni dvomljivci, ki se obračajo po vetru, kot je zanje najbolj ugodno. Z iznajdljivostjo poskušajo popraviti pomanjkanje občutka za red in rutino.
Fotografija: Dvojček je lahko dvoličen: vam govori eno, za vašim hrbtom pa drugo.
Odpri galerijo
Dvojček je lahko dvoličen: vam govori eno, za vašim hrbtom pa drugo.

Narava dvojčkov je igriva, spremenljiva, barvita, igriva, zabavna. Polni so domislic, hitro dojemajo, so čudoviti sogovorniki, znajo nas nasmejati in s svojo otroško navihano igrivostjo radovedno vznemirjajo naša življenja. Svoje ideje in zamisli spreminjajo tako hitro, da jim je težko slediti. Iznajdljivi so in nobena situacija jih ne more presenetiti, saj kot mačka vedno padejo na vse štiri ravno zaradi prilagodljivosti in iznajdljivosti.

Kot prijatelj je zabaven in vedno pripravljen za šalo, žur. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Kot prijatelj je zabaven in vedno pripravljen za šalo, žur. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Toda ko od teh večnih mladeničev pričakujemo nekaj resnosti, zrelosti, načrtnosti in vztrajanje pri projektih, se zdi, da to preprosto ni njihov svet. Natančnost, načrtnost, požrtvovalnost? Zakaj, če je mogoče v življenju vedno improvizirati in tako malce povprek narediti? Zato bo dvojček težko prevzemal vlogo vodje in bo raje nekje na robovih podjetja, kjer bo lahko vse nasmejal, se z vsemi pogovoril in vedno na malce drugačen način naredil svoje delo. Večinoma so praktični in iznajdljivi in delo opravijo, a vsakemu nekoliko bolj strukturiranemu ob gledanju tega podviga stokrat popustijo živci.

Dvojček se vedno lahko postavi na vsako stran, saj vse razume, vidi situacijo z vseh zornih kotov, toda v nič zares ne verjame, je večni dvomljivec, ki se obrača po vetru, kot je najbolj ugodno zanj. V svoji kameleonski naravi se vedno pobarva v tisto barvo, ki mu v tistem trenutku koristi. Tako kljub izjemnim retoričnim sposobnostim nima svoje strani, prepričanja, ampak prefinjeno prevzema tisto stališče, ki mu odgovarja. Poslovno, če ni šef in hoče vsem ugoditi in ves čas spreminja taktiko, je priden delavec in človek, ki povezuje ekipo.

Kot prijatelj je zabaven in vedno pripravljen za šalo, žur, vendar je zaradi pomanjkanja trdnih prepričanj lahko dvoličen in pred vami govori eno, za hrbtom pa drugo.

V vlogi staršev je vse prej kot klasičen. Močno je vpet v družbeno življenje in zna včasih pozabiti na najbližje. Ker ne mara rutine, zna biti življenje z njim kaotično in tako hitro spremenljivo, da se mu malokdo lahko prilagodi. Kot mati oz. oče bo priljubljen, saj bo preveč dopuščal, se z otroki igral in učil, prinašal zabavo.

Kot skrbnik pubertetnikov bo naporen, saj se bo vedel, kot da so prijatelji, in se ne bo vedelo, kdo pije in kdo plača. V partnerstvu se bo nanj težko zanesti. Čeprav poskuša z iznajdljivostjo popraviti pomanjkanje občutka za red in rutino, je večni mladenič, ki bo partnerja nezavedno prisilil v vlogo bolj odgovornega in strogega. Pozitivno je, da kot dvojno znamenje potrebuje partnerja in mu je predan. Upajmo le, da je partner dovolj zrel, da bo pripravljen prenašati in vzgajati še enega otroka. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije