Uresničite svoje poslanstvo

Ugotovite, kaj vam v življenju manjka, in stopite proti temu. Pri prebujanju notranjega ognja vas spodbuja pomlad.
Fotografija: Razmislite, kaj vas zadržuje, da ne uresničite tistega, kar ste si vedno želeli. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Razmislite, kaj vas zadržuje, da ne uresničite tistega, kar ste si vedno želeli. FOTO: Guliver/Getty Images

Odlično je, če nas drugi pohvalijo, a če smo odvisni samo od tega, se prej ali slej znajdemo v slepi ulici. Šele ko smo notranje neodvisni od drugih, smo lahko resnično zadovoljni.

Predstavljajte si kolegico, ki vam pripoveduje o svojem uspehu. »Že dolgo sem gojila to idejo, zdaj pa sem jo končno uresničila,« pravi, pri tem pa žari od navdušenja, ker je stopila v ospredje in dosegla svoj cilj, medtem ko toliko drugih – morda tudi vi – stoji na mestu in si ne upa pokazati svojih talentov in sposobnosti, ker za to potrebujejo zagon, voljo in motivacijo.
Kaj če bi tudi sami poskusili narediti nekaj, kar si res želite? Veste, za kaj si v resnici prizadevate? Vaše slikarsko stojalo sameva v kleti, se na utežeh nabira prah? Pri tem pa ves čas čutite, da vašemu življenju nekaj manjka, da ste neizpolnjeni. Toda kaj?

Na neki točki se vam zdi, da ste kronično nesrečni, tako zasebno kot poslovno. Hromi vas strah. V tem napol mrtvem stanju lahko vztrajate leta ali se z najnižje točke odženete od tal in zagledate luč na koncu predora. V nekem trenutku razmišljanje, da je najbolje, da vse ostane, kot je, preprosto ne zdrži več.

Toda da spremenite življenje, morate najprej spremeniti sebe. Če se boste postopoma odprli in premaknili z mesta, bo energija stekla. Lahko boste krenili v pravo smer in imeli dovolj poguma za potrebne korake. Pri tem prebujanju notranjega ognja vas bo spodbujala tudi pomlad in z njo zunanja ognjena energija – sonce ali sveče. Toda zapomnite si, kjer je luč, so tudi sence.

Naj vas ne odvrne, če se boste morali na poti spopadati z notranjimi občutki, kot so sram, žalost, jeza. Pri svojem prizadevanju boste naleteli tako na ljudi, ki vas hrabrijo in podpirajo, kot na kritike in zaviralce. Zavedajte se, da vaše notranje odločenosti ne more ustaviti nič od naštetega. Vse je v nas samih – a pri tem ne gre za ego, ampak sledenje svojim ciljem, ki poudarijo vašo edinstvenost in sposobnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije