Uravnovesite srčno čakro

Meditacija je primerna, ko se počutite osamljene. Pomagajte si z eteričnimi olji in kameno strelo.
Fotografija: Da vidite in čutite ljubezen, lepoto in dobroto, skrbi srčna čakra. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Da vidite in čutite ljubezen, lepoto in dobroto, skrbi srčna čakra. FOTO: Guliver/Getty Images

Da smo zdravi, imamo dovolj energije in moči ter zlahka opravljamo svoje naloge in izpolnjujemo cilje, morajo biti naše čakre pretočne, odprte in uravnovešene. Le tako namreč lahko živimo na višji frekvenci, optimalno pa delujejo tudi naše telo, miselni in čustveni procesi.

Katera čakra je zablokirana ali slabše deluje in posledično potrebuje zdravljenje, lahko preverite v meditaciji, lahko pa pomislite tudi, na katerem področju imate težave, in jih povežete s čakro, ki skrbi za ta del vašega življenja. Druga možnost je, da vsak dan v tednu izvedete meditacijo za eno čakro, s čimer boste okrepili, odprli in spodbudili svoj celotni energijski sistem.

Meditacija za srčno čakro je primerna, ko se počutite odrezane od sveta in družbe, osamljene, imate zlomljeno srce. Če spodbudite pretok energije skozi srčno čakro, se boste lahko povezali z brezpogojno ljubeznijo ter postali bolj sočutni, radodarni in usmerjeni navznoter.

Vzravnano sedite, ramena naj bodo poravnana nazaj, prsni koš pa sproščen. Ker so pljuča na področju srčne čakre, je ključno, da vso meditacijo poglobljeno dihate. Predstavljajte si, da smaragdno zelena svetloba osvetli in napolni vaš celotni prsni koš. Okrepite jo s svojo pozornostjo in dihom, saj s tem krepite ščit, ki varuje vaše srce pred trpkimi izzivi in žalostjo.

Podprite zeleno svetlobo, da se boste počutili varne in ljubljene. Po nekaj minutah dihanja usmerite pozornost v središče prsi – tam si predstavljajte roza diamant, ki simbolizira duhovno srce. Mehka in pomirjajoča svetloba, ki ga obdaja, predstavlja vaše notranje bistvo, pravo dušno esenco. Da vidite in čutite ljubezen, lepoto in dobroto, je zaslužno sevanje svetlobe iz tega srčnega diamanta, ki vam pomaga širiti vašo svetlobo po svetu v obliki čiste ljubezni.

Vizualizacijo lahko podprete tudi z eteričnimi olji, saj zmanjšujejo depresivnost, tesnobnost in stres. Pomagate si lahko tudi s kameno strelo ali roževcem, ki bosta okrepila vašo molitev in duhovne vaje. Mantra jam pomaga aktivirati, odpreti in zaščititi srce. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije