Uravnovesimo peto čakro

Tu se skrivajo besede, ki jih morate povedati, in ustvarjalnost. Vaja pomaga, da glas uporabljate smiselno in za dobro vseh.
Fotografija: Grlena čakra skrbi za komunikacijo in izražanje umetniških darov. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Grlena čakra skrbi za komunikacijo in izražanje umetniških darov. FOTO: Guliver/Getty Images

Kadar energija enakomerno teče skozi sedem čaker našega energijskega sistema, optimalno delujemo na fizični, mentalni, čustveni in duhovni ravni. Zablokirane čakre in moten energijski pretok pa vodijo v neravnovesje na vseh ravneh.

Ko čakre spravimo v ravnovesje, lahko to spodbudi pozitivne premike in spremembe tudi v našem življenju. Zvišamo si vibracijo in laže dosegamo svoje cilje. Katera čakra potrebuje zdravljenje, preverite v meditaciji ali pa premislite, na katerem področju imate težave, in to povežite s čakro, ki skrbi za ta del vašega življenja. Lahko pa vsak dan v tednu izvedete meditacijo za eno čakro, s čimer boste okrepili, odprli in spodbudili svoj celotni energijski sistem.

Turkiz je kristal, ki si ga vizualizirate na mestu pete čakre. FOTO: Guliver/Getty Images
Turkiz je kristal, ki si ga vizualizirate na mestu pete čakre. FOTO: Guliver/Getty Images
Meditacija za grleno čakro bo pomagala pri izražanju, če želite povedati svojo resnico, skomunicirati težavne teme z drugimi, podpira tudi ustvarjalnost, umetniški izraz ter pomaga živeti bolj pristno in usklajeno z vašim pravim namenom.

Najprej nežno krožite z glavo in vratom, preden se umirite in zavzamete udoben meditativni položaj. Sprostite čeljust, usta naj ostanejo zaprta. Spodnji in zgornji zobje naj se ne dotikajo, sprostite obraz, usta in brado.

Pozornost usmerite na grlo in vrat in si na tem področju predstavljajte svetleč turkiz. Ta kristal predstavlja vašo pravo resnico in poslanstvo, ki ga imate namen širiti v svet. Tu se skrivajo besede, ki jih morate povedati, zgodbe, ki jih morate deliti, umetniški darovi, ki jih morate pokazati, glasba, ki jo morate zaigrati.

Grlena čakra je most med vašim srcem in glavo. Zato vdihnite svetlobo in jo ponesite na ta predel, nato pa izdihnite skozi nos ali usta. Predstavljajte si modro svetlobo, ki preseva skozi vaša ušesa in vam pomaga prisluhniti drugim in slišati svoj notranji glas. Uravnoteženje grlene čakre vam bo pomagalo na vseh ravneh komunikacije – pisanju, pri zahtevnih pogovorih z družinskimi člani, pri prenašanju sporočil v svet, slikanju, fotografiranju in ustvarjanju glasbe. Usmerite pozornost spet na to čakro in si predstavljajte, da svoj glas uporabljate smiselno in za dobro vseh. Naj vam ta vaja pomaga prispevati pozitivna sporočila ter izraziti svojo edinstvenost.

Dodatno si lahko pomagate z mantranjem, mrmranjem in petjem, ki so dobrodejni za grleno čakro. Poiščite glasbo, ki resonira z vami, in jo igrajte ali pojte. Mantra ham bo pomagala odpreti peto čakro ter blagodejno vplivala na glasilke. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije