Tolažite druge, a se ne vpletajte v njihovo dramo

Ne pogovarjajte se s trpečim tako, da poglobite njegovo stisko.
Fotografija: Spodbujajte druge, a sami ohranite visoko energijsko vibracijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Spodbujajte druge, a sami ohranite visoko energijsko vibracijo. FOTO: Guliver/Getty Images

V kriznih časih se negativna čustva pogosteje pojavljajo pri nas in prenašajo. Lahko smo mi tisti, ki druge okužimo s svojimi strahovi in črnimi scenariji, ali pa prevzemamo paniko iz okolice, od bližnjih, prijateljev in iz medijev. Tudi če se vam zdi, da ste vi tisti, ki v krizi drži pokonci druge, pazite, kako se povezujete z njihovo dramo. Če je nekdo zamorjen in ga želite podpreti, se z njim ne pogovarjajte tako, da poglobite njegovo stisko – o številu obolelih in novicah, ki ste jih vi prebrali o virusu.

Če tarnate z njim in vas skrbi, postanete črnogledi. Ko uporabljamo negativna čustva, da bi se z nekom zbližali, se namreč odpovemo svoji visoki energijski vibraciji in se spustimo na njegovo raven. Toda s točke obupa in skupnega trpljenja v resnici ne moremo pomagati nikomur – ne njemu ne sebi. Če je vaš prijatelj ali družinski član depresiven, ni treba, da ste tudi vi. Lahko ste sočutni, ne da se spustite v njegovo črno luknjo. Še več, samo če ostanete na visoki čustveni vibraciji, mu lahko pomagate.

Prav tako omejite smiljenje. V trenutku, ko se vam nekdo smili, energijsko prevzamete njegove simptome osebe. Gre za posebno obliko sodbe o njegovi izkušnji, ki vam zniža vibracijo, da se ujema z njegovo. Preplavi vas negativna energija. Ko vam je za nekoga žal, si v resnici predstavljate, da je ujet v neko situacijo in ranjen, ubog, nesposoben pritegniti dobre stvari. Kako naj temu človeku pomagate, če si predstavljate, da je ujet v grozljivem scenariju?

Če nekoga vidite kot ubogega, vaša sodba ne vključuje možnosti, da se bo pobral. Zato si druge predstavljajte močne in sposobne rešiti težave, kar vas bo ohranilo na visoki vibraciji. Rešitev je tudi sočutje, ki ohranja naboj ljubezni in razumevanja do človeka, a vam ne zniža energije. Človeka imate lahko radi, ne da bi se vam smilil, ko preživlja težke čase.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije