Teden v zvezdah: privoščimo si kaj dobrega

Kako kaže? 
Fotografija: FOTO: Thinkstock Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstock Getty Images/istockphoto

Naš pogled je še vedno usmerjen nazaj in tudi v teh dneh bomo morali reševati marsikaj za nazaj in tudi marsikaj, kar smo predelovali v preteklosti, se nam bo še nekoliko bolj zjasnilo in pokazalo. Govorim o vplivu retrogradnega Merkurja, ki se danes iz rib veže s sekstilom na Uran in nas znova pretresa z zanimivimi idejami in prebliski v zadevah, o katerih razmišljamo že več tednov. Naj se njegovi prebliski zdijo še tako zanimivi, je treba o njih znova premisliti, nekoliko bolj pa bomo lahko zaupali vsem tem idejam šele od srede marca. Kljub prebliskom bomo ta vikend dokaj mirni, želeli bomo, da se življenje vrti nekoliko bolj počasi, privoščimo si kaj dobrega.

V ponedeljek, 2. 3., bo prvi krajec, ki nosi kvadrat Venere in Saturna (ta bo eksakten dan pozneje, v torek), kar lahko prinese veliko skrbi in strahov, čustvene bolečine zaradi odnosov ali konkretne skrbi, vezane na finančno področje. Med ljudi prinaša manj veselja in več nezadovoljstva in skrbi. V kvadrat med Luno in Soncem (lunin krajec) je vpet tudi Neptun, tako se lahko panika, povezana s koronavirusom, še nadaljuje, hkrati pa je znak zavajanja, laži, zmede. Vreme bo šlo najverjetneje od zelo toplega do zelo hladnega.

Retrogradni Merkur se v sredo, 4. 3., vrača v znamenje vodnarja, naš razum bo nekoliko manj zmeden in bo za kratek čas nekoliko bolj logičen in objektiven, v tem dnevu se z Venero srečuje v sekstilu na zadnjih stopinjah. Ta vpliv prinaša prikupno energijo med ljudmi, nekaj smeha, lahkotnosti in zanimivih pogovorov. Srečevali se ne bomo le na površju, ampak tudi na bolj temeljnih dušnih ravneh. Venera v četrtek prestopi v znamenje bika, kjer je doma in od koder bo delala večinoma spodbudne aspekte.

Tako se v četrtek končuje obdobje napornih odnosov, pritiskov in hladu v odnosih, tudi na finančnem področju ne bo več toliko pritiskov in bolečin. Venera v biku v odnose prinaša sprva malo pretresov, pozneje pa stabilnost in predvsem harmonijo ter mir, na finančnem področju pa manj odhodkov, vendar boljše ideje in priložnosti za nove zaslužke.

Če povzamem: to obdobje nas preizkuša najbolj na področju odnosov. Prihajali bodo strahovi pred izgubo, občutek, da nismo ljubljeni, in podobno, kar nas lahko močno stiska in nam jemlje veselje do življenja. Podobno lahko povzročijo tudi finančne skrbi. Toda že od četrtka bo vse to preteklost, vedno več bo miru, zadovoljstva in veselja.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije