ZVEZDNE NOVICE

Teden v zvezdah: nekaj napetosti bo v odnosih

Kako kaže?
Fotografija: Mihaela Malečkar, Astrološki inštitut FOTO: Katja Golob
Odpri galerijo
Mihaela Malečkar, Astrološki inštitut FOTO: Katja Golob

Luna raste, večina planetov je v ognjenem, optimističnem in dinamičnem strelcu, tudi vladar strelca se počasi premika naprej. Globina, ujetost, tema, v katerih smo bili več tednov, so se umaknile, bolj se bomo veselili življenja. Izkoristite teden, dva za praznične večerje, kaj prijetnega, ker nas potem prehod planetov v kozoroga ponovno ozemlji, strezni, manj bo praznično, a bolj učinkovito in umirjeno ozračje.

V tem tednu se Merkur in Venera premikata v opozicijo z Marsom, a hkrati v sekstil s Saturnom, astrologi to imenujemo zrahljana opozicija. Nekaj napetosti bo v odnosih, kritika in nasprotovanje bližnjih nas bosta vznemirjala, a če delujemo stvarno, premišljeno, načrtno in v skladu s tradicijo, znanim, predvidenim, nam ne bo hudega.

Vikend bo prijeten. Luna v kozorogu bo ohladila in umirila nemir prevladujoče strelčevske energije in nam omogočila, da jo koristno uporabimo. Danes lahko Venerin trigon na Kiron prinaša priložnosti, odpiranje srčnih ran in zdravljenje ran lastne vrednosti. Nedelja, 27. 11., je nakazana v prijetnih barvah in nas kliče v naravo, akcijo, navkreber v višave. V ponedeljek, 28. 11., se dovrši trigon Marsa in Saturna, a ga bomo čutili že čez vikend in v začetku tedna.

Sadove trigona bomo želi, če bomo vlagali veliko truda in napora v delo ali športno vadbo. Koristna je masaža. Že v ponedeljek lahko čutimo živčno napetost, pospešeno delovanje razuma, potrebo jasno in odločno postaviti se zase – opozicija Merkurja in Marsa se bo dovršila 29. 11. Pomembno je ohraniti ravnotežje, tudi pri postavljanju meja in kritiki ostajamo usmerjeni v dobrobit vpletenih, hkrati smo pripravljeni sprejeti konstruktivno kritiko, saj se že 30. 11. Merkur poveže s sekstilom na Saturn. Prvi trije dnevi tedna bodo konstruktivni za intelektualno dejavnost.

V četrtek, 1. 12., in petek, 2. 12., nam razum ne bo dobro delal, saj se Merkur bliža kvadratu z Neptunom, bolj bomo odprti domišljiji in intuiciji kot logiki. Možne so intelektualne napake. V teh dneh bodo aktualni osebni odnosi, učenje, kako energijo strasti vnesti v kaj konkretnega.

Opozicija Venere in Marsa, ki nosi napetosti v odnosu z ljubljeno osebo, privleče na dan več strasti, a potrebujemo nadzor, da ne razdvaja. Ker je vanjo vpet Saturn, se bomo lažje nadzorovali in napetosti med spoloma ne jemali preveč zares.

Teden nam prinaša priložnosti, da nekaj konkretnega naredimo. Sprva bo naš razum izjemen in ga je dobro izkoristiti za intelektualno delo. V četrtek in petek poiščimo ravnotežje v odnosih, več bo ustvarjalne energije. Kritike ne jemljimo osebno.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas