ZVEZDNE NOVICE

Teden v zvezdah

Kako kaže? 
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Luna raste proti polnosti in nas potiska k uresničevanju zamisli. Sonce v strelcu nas poskuša navdahniti z optimizmom in nas lahko v nedeljo, 8. 12., nekoliko začara, navdahne v nerealne želje in pričakovanja, po drugi strani pa isti dan doživljamo kreativni navdih tudi zaradi sekstila med Venero in Neptunom. Pustimo se začarati in se na krilih navdiha in romantike dvignimo iz vsakodnevnih obremenitev in skrbi.

Merkur se po dolgem potovanju v podzemlju, po prečiščevanju in predelovanju mentalnih vzorcev v ponedeljek, 9. 12., končno dvigne na površje, zaradi vstopa v strelca iz čustvenega v idejni svet. Tako bodo naše misli zopet lahkotne, zmedene, toda več bo optimizma in upanja. Jupiter isti dan iz kozoroga kvadrira Kiron in na družbeni ravni izpostavlja rane, povezane z religijo zaradi drugačnih pogledov na življenje.

Ta mundani vpliv je lahko vezan tudi na finančno področje, lahko preide v finančno krizo, pade neka temeljno dobro stoječa valuta. Venera je povezana z denarjem in ta teden potuje prek dveh trdih in težkih planetov, kar prinaša slabe vesti na finančno področje, skrbi in strahove, pritiske in negotovosti. Gre za kratkotrajni vpliv, tako da poskusimo obdržati glavo nad vodo.

Vpliv bo najmočnejši od srede, 11. 12., do petka, 13. 12, ko se tudi čustveno lahko počutimo osamljene, ujete v nekaj, kar nam ne odgovarja več. Preživimo teh nekaj dni in ne poglabljajmo negativnih občutenj. Ker je v teh dneh tudi polna luna, bo napetosti še toliko več. Polna luna (12. 12.) lahko osvetli pretekle ekscese, hkrati pa lahko prinaša mokro vreme. Ta čas bo lahko za marsikoga finančno konstruktiven, sploh za špekulacije.

V duhovnem pogledu nas kljub pritiskom konec tedna čaka možnost, da se osvobodimo, dvignemo, zadihamo na polno. K temu nas bo najbolj navdihoval Marsov trigon na Neptun v petek, 13. 12.

Vikend prinaša veliko navdiha, dušnosti, ljubkosti, čarnosti. Ustvarjalna energija se nas dotika in prinaša romantični pridih. Naš razum s ponedeljkom ne bo več tako temačen in črnogled, spontano bomo spet usmerjeni bolj na široko, radovedno in odprto, iskrivo. Družbeno je začetek tedna lahko povezan s finančnimi zapleti in tegobami.

Od srede bo finančnih skrbi več tudi na zasebni ravni. Na čustveni se lahko počutimo osamljene ali ujete v odnos, v katerem ni sreče. V petek prihaja več kreativnosti. Ne pozabimo, da gre za kratkotrajne vplive, ki so kot vreme, pridejo in gredo, zato jim nikar ne dajajmo pretirane moči nad našim počutjem in življenjem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije