ZVEZDNE NOVICE

Teden v zvezdah

Notranji pritiski k duhovnemu premiku lahko delujejo utrujajoče.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Obdobje pred nami je astrološko nekoliko manj intenzivno. Na nebu se prav veliko ne dogaja, tako smo tudi mi bolj počasni in so naša življenja brez večjih zunanjih spodbud. Zadnji krajec, v torek, 19. 11., je povezan z Jupitrom in nosi optimizem in dobro voljo. Vremensko bo kar naporno, možne so nevihte, huda burja, hitre in nepričakovane spremembe, precej turobno in vlažno bo. Tako padajoča Luna kot retro Merkur, ki se upočasnjuje in se na začetku prihodnjega tedna začne obračati, od srede (21. 11.) pa bo spet potoval direktno, nas nagovarjata, da moramo še čisto malo počakati za nove začetke, v tem obdobju pa zaključevati in dokončevati staro. Merkur se obrača na 11. stopinji škorpijona, kjer je posebna stopinja prebliskov, idej, novosti in intelektualnega napredka, hkrati pa je tam tudi zvezda Acrux, ki nam omogoča, da na duhovni ravni premaknemo notranje spone in se dvignemo na višjo frekvenco ter duhovno znanje uporabljamo praktično v vsakodnevnem življenju.

Vsi ti notranji pritiski k duhovnemu premiku lahko delujejo utrujajoče, pa tudi občutek, da se stvari kar ne zgodijo, da ni dovolj pogonske sile za premik, nas lahko obremenjuje. Toda to je samo kratkotrajni vpliv, namenjen predvsem temu, da predelamo do konca, kar je treba, spustimo preteklost, da nima več vpliva na naše čustveno, mentalno in konkretno življenje. Ker se oba kolerika zodiaka pripravljata na prehod v novo znamenje, bomo fizično precej utrujeni, brez prave ognjene energije, žara, ki nas rine v novo in sveže. Mars na koncu tehtnice nima prave moči za boj in delo, brez spodbude drugih planetov je počasen in brezvoljen, ima pa medsebojno recepcijo s Saturnom, zato vseeno počasi caplja skozi svoje obveznosti. Tako bo vse do torka, 19. 11., ko Mars prestopi v škorpijona, kjer se dobro počuti. Končno bo več volje za delo, šport in se bomo znali bolj postaviti zase. Sonce se poslavlja od globin škorpijona, toda kljub temu vse do petka, 22. 11., osvetljuje našo temo, odpira uvide v vzorce, ki nas po nepotrebnem vlečejo nazaj in nam jemljejo energijo. Ker se Venera v drugi polovici tedna hitro bliža Jupitru, bo nekaj več radosti, upanja, paziti moramo le, da ne zapravljamo preveč.

Čaka nas torej počasno obdobje, ko je treba zaključevati stvari iz preteklosti ter se ukvarjati s čustvi. Prave energije in volje za delo in šport ne bo. V prihodnjem tednu bomo kot barka, ki se umika iz rokava, v katerem je predolgo stala, in se vrača na odprto morje. Proti koncu tedna bo tako več radosti in občutka svobode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije