Spremenite prepričanje

Osvobodite se nezavednih vzorcev. Nikoli ne morete biti vsem všeč.
Fotografija: Če mislite, da imate edini prav, se naučite sprejemati kompromise. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Če mislite, da imate edini prav, se naučite sprejemati kompromise. FOTO: Guliver/Getty Images

Ker negativno pričakovanje ustvarja negativno resničnost, se zapletate v vedno enake zgodbe, iz katerih izidete razočarani.
Če mislite, da morate biti vedno vsem všeč, boste morali delati na svoji samozavesti. Nikoli namreč ne boste všeč vsem, saj njihova presoja temelji na njihovi zgodovini, prepričanju in negotovosti. Ko boste nehali pričakovati, da vas bodo imeli vsi vedno radi, in si prizadevati, da bi vsem ustregli, se boste lahko otresli razočaranja in začeli graditi spoštljive odnose.

Prepričanje, da življenje ni pošteno, vam bo prineslo krivične situacije, zato ne govorite tega, ko naletite na težave. Postavite se na noge in jih rešite. Ne osredotočajte se na prepričanje, da imate smolo. Če se zanašate na to, da vam drugi lahko berejo misli, se bo vaše prepričanje v ljubezenskih odnosih izkazalo za problematično, saj temelji na tem, da nam ni treba ničesar pojasniti. Postavite se v kožo druge osebe in preverite, ali vas razume.

Vedno moram imeti prav je prepričanje, ki vas zacementira v rigidni položaj in odvzame prilagodljivost. Sprejmite, da včasih obstaja več pogledov in odgovorov na isto vprašanje. Naučite se sprejemati kompromise in popuščati.

Če verjamete, da vas bo materialno osrečilo, ga ne boste imeli nikoli dovolj in se boste ves čas gnali le za tem. Zavedajte se, da čustvene izpolnitve ne prinaša nakopičeno bogastvo, sicer vam bo to življenje pokazalo na neprijeten način. Če mislite, da vam ne sme nikoli spodleteti, se zapletate v škodljivo spiralo. Sprejmite, da se včasih stvari dobro iztečejo, drugič pa ne. Slednje pa je vedno priložnost za rast. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije