DUHOVNI NASVET

Spremenite negativno v pozitivno

Negativna prepričanja ustvarjajo negativno resničnost. Prepričanje, da se vam stvari dogajajo od zunaj, vas postavlja v vlogo žrtve.
Fotografija: Vaša pozitivna energija bo kot magnet pritegnila prave ljudi, stvari, dogodke. FOTO: Ridofranz, Getty Images
Odpri galerijo
Vaša pozitivna energija bo kot magnet pritegnila prave ljudi, stvari, dogodke. FOTO: Ridofranz, Getty Images

Zakon privlačnosti pravi, da enako privlači enako. Nič se nam ne zgodi od zunaj, naključno ali samo od sebe. Pozitivno naravnani ljudje privlačijo pozitivno energijo in dogodke, negativni pa negativne. Težki dogodki, energijski vampirji, naporni sodelavci in ukazovalni šefi torej niso samo zunanje okoliščine, ampak odraz vašega notranjega stanja.

Negativni ljudje tarnajo o svoji nesreči, tudi ko jim gre dobro. FOTO: Fizkes, Getty Images
Negativni ljudje tarnajo o svoji nesreči, tudi ko jim gre dobro. FOTO: Fizkes, Getty Images

Negativna prepričanja ustvarjajo negativno resničnost. Če mislite, da bo šlo nekaj narobe, bo šlo. Če vas skrbi, kaj se bo zgodilo vašemu otroku, da ne boste dobili kredita in da vas bo mačeha poniževala na družinskem srečanju – boste dobili natanko to. Morda se pri tem sami sebi sploh ne boste zdeli negativni, ampak realistični – toda vaša podzavest je potihoma ves čas naravnana na negativna pričakovanja, ki privlačijo napačne ljudi, situacije in občutke.

Ne odpovejte se svoji moči

Ali ste negativni, lahko preverite tako, da se vprašate, ali se ves čas pritožujete. Ali pogosto razpravljate o tem, kaj vse je narobe na svetu, verjamete teorijam zarote, vas skrbijo vojne, nemiri, nesposobne vlade, zlobne korporacije, neumni zakoni? Kako pogosto kritizirate druge? Ali vas pritegnejo negativne novice v medijih? Ali menite, da ne morete vplivati na večino stvari v življenju? Se počutite kot žrtev? Pogosto govorite o tem, kaj vam je kdo storil? Ali ste nezadovoljni in vedno čakate, da se bo zgodilo nekaj, kar vas bo osrečilo? Če ste se našli v katerem od primerov, gojite negativna prepričanja do omenjene tematike. Da bi si zvišali raven energije, morate torej zavzeti pozitivna stališča. Prepričanje, da se vam stvari dogajajo od zunaj, vas postavlja v vlogo žrtve, s tem pa se odpovedujete svoji moči. Pozitivni ljudje namreč uživajo v življenju, tudi ko ni vse rožnato, negativni pa tarnajo o svoji nesreči, tudi ko jim gre dobro.

Če se želite znebiti negativnih prepričanj, morate prevzeti nadzor nad njimi. Dalajlama pravi: »Ko mislite, da so za vse krivi drugi, boste trpeli. Ko spoznate, da vse izvira iz vas, pa boste pomirjeni in srečni.« Negativne misli zamenjajte s pozitivnimi. Seveda zahteva vajo, predanost in zbranost, da vidite svet kot poln priložnosti, ne pa da ves čas razmišljate, kaj vse gre lahko narobe. Ko se zalotite pri napačni misli, jo takoj zamenjajte. Vizualizirajte pozitivno, poslušajte intuicijo, ustvarite si novo resničnost najprej v mislih, nato pa se bo odrazila tudi navzven. Ko boste spoznali, da prihodnost ni vnaprej določena in da imate nadzor nad svojim življenjem, se boste osvobodili negativnosti. Vaša pozitivna energija bo kot magnet pritegnila prave ljudi, stvari, dogodke, kar bosta spremljala sreča in notranji mir. Uživajte v zadovoljstvu in obilju, ki si ju zaslužite. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije