Sprehod raztopi negativni vzorec

Čutimo lahko veliko negotovosti in tesnobe, kar nam niža vibracije. Naučite se okrepiti notranje sidro in se umiriti v vseh okoliščinah.
Fotografija: Narava skrbi nadomesti z upanjem. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Narava skrbi nadomesti z upanjem. FOTO: Guliver/Getty Images

Ob vseh informacijah, povezanih z epidemijo, je včasih težko ohranjati notranji mir. Po drugi strani pa je lahko to odlična priložnost za razstrupljanje od vsega, kar vam ne služi več.

Doživljamo svetovno krizo, ki se nam je zdela pred meseci nepredstavljiva. Naša življenja so obrnjena na glavo in nenehno smo bombardirani z različnimi informacijami. Posledično se lahko pojavijo različna čustva, od žalosti zaradi izgube znanega do negotovosti glede prihodnosti. Prvi nasvet duhovnih učiteljev je, da sprejmete svoja čustva in se ne primerjate z drugimi. Najdite svoje sidro, ostanite prizemljeni, ne pustite, da vas novice odnašajo v različne smeri. Lotite se mentalnega razstrupljanja. Ne morete namreč vplivati na zunanje dogajanje, lahko pa uravnavate svoje odzive. Ko se zalotite pri negativnem miselnem vzorcu, se ustavite, vdihnite, opazujte, kaj se dogaja v vašem umu in telesu, in ga predelajte. Tako boste zlahka preusmerili tok misli in dobili dovolj časa za ustrezno reagiranje. Kamor usmerjate misli, gre tja energija.

Lahko si vzamete večdnevni premor od novic in se osredotočite na pomembnejše dejavnosti ali si določite, da jih boste spremljali samo 15 minut na dan. Ob tem bodite pozorni na svoje misli in čustva ter poskusite ostati v sedanjem trenutku. Kronični stres je pot do številnih zdravstvenih težav, zato je pomembno, da spuščate negativne misli in občutke in jih ne zadržujete v sebi. Ko ste napeti, pišite dnevnik, poslušajte glasbo, zaplešite, bodite ustvarjalni, povežite se z družino, se pogovarjajte in redno meditirajte. Zavedajte se, da lahko v času krize pridejo na plan najboljše lastnosti človeštva. Osredotočite se na pozitivne zgodbe in opazujte, kako ljudje prispevajo k izboljšanju situacije. Razmislite, kako lahko tudi sami pripomorete k rešitvam in ste sočutni. Če se vprašate, kako lahko služite drugim, namesto da se osredotočate na to, da ste žrtev pandemije, boste spretno preusmerili miselni tok v pozitivno smer. Ne boste se čutili nemočne, ampak opogumljene in hrabre.
Ne pozabite niti na zdravilni čuječ sprehod v naravi, ki ima sposobnost raztapljati naše negativne miselne vzorce. Na njihovo mesto pridejo nove možnosti in rešitve. Poslušajte naravo. Občutite zrak na koži, vonjajte cvetje v zraku, poslušajte ptičje petje in opazujte gore v daljavi. Začutite podlago, po kateri hodite. Globoko vdihnite in bodite hvaležni za kisik v zraku. Že na kratkem sprehodu boste prevetrili misli, se povezali z Zemljo, se umirili in prizemljili. Če ste tesnobni, se odpravite ven dvakrat na dan. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije