DUHOVNI NASVET

Soočite se s svojo senco

Ne borite se z bolečino, saj samo ta omogoča zdravljenje. Zadržite jo v zavesti neobremenjeno in brez ocenjevanja.
Fotografija: Samo z zavestno pozornostjo v vsakem trenutku se lahko soočate s svojimi strahovi. FOTO: M-gucci/Getty Images
Odpri galerijo
Samo z zavestno pozornostjo v vsakem trenutku se lahko soočate s svojimi strahovi. FOTO: M-gucci/Getty Images

Rešitev za vse vaše težave se skriva v bolečini in temi, skozi katero se morate prebiti na poti k razsvetljenju, pravijo guruji. Večina ljudi misli, da bo njihovo življenje boljše, ko se preselijo, zamenjajo službo, dosežejo to in ono. A če iščeš srečo na ta način, je nikoli ne uloviš, ker ti sledijo vedno novi cilji. Kot je zapisal že Rumi, je zdravilo za bolečino bolečina, saj le ta omogoča zdravljenje. Bolečina je sel, znak, priložnost, opozorilo, klic k spremembi. Če se ji ne izogibate, se je ne trudite potlačiti ali nadzorovati, ampak sprejmete vse, kar čutite, vas lahko marsičesa nauči.

Samo z zavestno pozornostjo v vsakem trenutku se lahko soočate s svojimi strahovi, žalostjo, jezo in stisko, odkrijete, od kod prihajajo, kaj vam sporočajo in kako jih lahko spustite ali preobrazite. Lahko so povezani z otroškimi ranami, vzorci ali prepričanjem. In ker se lahko pojavi, tudi ko ste že odkrili vzrok zanjo in ga predelali, se morate naučiti prepoznati sprožilce ter prekiniti samodejne samoobrambne odzive. Ko se pojavi bolečina, se ne borite z njo, le opazujte jo in zadržite v zavesti neobremenjeno in brez ocenjevanja. Naj samo bo, odprite se ji – in opazili boste, kako hitro bo občutek izginil sam od sebe.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije