DUHOVNA MODROST

Sami upravljajmo svojo usodo

Prevzemite nadzor nad tem, kako drugi vplivajo na vas. Bodite pozorni, ko ste z ljudmi, ki niso na vašem duhovnem nivoju.
Fotografija: Ljudje iz preteklosti vas bodo poskušali vrniti v staro stanje zavesti. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ljudje iz preteklosti vas bodo poskušali vrniti v staro stanje zavesti. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Ste že opazili, da nas ljudje iz preteklosti pogosto spravijo v slabo voljo? Morda se začnejo pogovarjati z nami ter nas spomnijo, kako smo kaj počeli z njimi in kakšni smo bili nekoč. Pogosto se oprijemajo preteklih dogodkov, da bi nas z njimi zasidrali v preteklem stanju zavesti.
Družite se z ljudmi na svojem duhovnem nivoju.
Družite se z ljudmi na svojem duhovnem nivoju.

S tem pa se tudi v nas sprožijo spomini na našo preteklo stanje zavesti in nekdanje osebnostne poteze. V resnici gre za manipulacijo. Tega drugi sicer ne počnejo zavestno, a nas vseeno potegnejo nazaj v stanje, ki smo ga prerasli, njim pa še vedno ustreza. Največ, kar lahko naredimo, je, da se tega zavedamo. Lahko jim naravnost povemo, da se sicer spomnimo tega obdobja, toda da smo šli naprej.

Nujno je namreč, da prevzamemo nadzor nad situacijo in ne pustimo, da nas potegnejo v preteklost in njeno nižjo energijsko frekvenco. Vzdrževati moramo sedanje stanje svojega zavedanja in energije. V spomine se na splošno vračajte samo, če znate ostati oddaljeni od njih in neobremenjeni. Bolj boste kopali po njih, večjo moč bodo imeli nad vami.

Niso namreč več aktivni, a tudi popolnoma mrtvi še niso. Ko jim dovajate energijo, se tako sprožijo pretekli programi in vzorci. Če brskate po starih mislih, prepričanjih in stvareh, ki ste jih nekoč počeli, ponovno zaživijo. S tem se povežete s svojo staro osebnostjo, starimi, že predelanimi občutki in situacijami. Če ste se nekoč obremenjevali zaradi svoje teže, nato pa shujšali in se vzljubili, se tako ponovno povežete s prvotnim doživljanjem in travmami.

V matrici vas ohranjajo vse misli in odnosi iz preteklosti. Posebno bodite pozorni, ko ste z ljudmi, ki niso na vašem duhovnem nivoju. Lahko vas potegnejo v svoje stanje zavesti. To ne pomeni, da morate zapustiti družino in prijatelje, ampak da se zavedajte, kaj nezavedno počnejo, in ostanete na svojem nivoju. Vedite, da imajo družina in prijatelji že vnaprej določena prepričanja, kdo ste in kako naj bi se obnašali.

Prepoznavajo vas prek svojih osebnih pričakovanj. Opazili boste, da vas želijo potegniti v svojo resničnost. Všeč jim bo, če boste takšni kot nekoč in so vas vajeni, namesto da bi vam dovolili, da ste taki, kot ste zdaj, ter sprejeli vaš razvoj. Lahko vas bodo poskusili preglasiti, utišati ali vas bodo dajali v nič, ne bodo cenili vaših dosežkov, njihovo mnenje bo edino pomembno.
 

Odnosi so ogledala


Ljudje, s katerimi se družite, odražajo, kaj boste postali. Če se družite z ljudmi, ki niso dosti dosegli, se bo to preslikalo na vas. Enako seveda deluje visoko stanje zavesti in ukvarjanje z duhovnostjo. Običajno imajo skupine ljudi močnejšo skupno polje in zavest kot posameznik. Tudi če mislite, da se lahko uprete temu vplivu, boste morali v takem odnosu nenehno plavati proti toku.
Ljudje iz preteklosti vas bodo poskušali vrniti v staro stanje zavesti. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Ljudje iz preteklosti vas bodo poskušali vrniti v staro stanje zavesti. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Potrudite se, da ne boste metali biserov svinjam. Zavedajte se, da vas lahko pogled na dobroto, sebičnost in prijaznost potegne nazaj. Ustavite se, če se razdajate za ljudi, ki nikoli ne upoštevajo nasvetov, ker so raje nesrečni. Ni se treba oddaljiti od vseh – le prevzemite nadzor nad tem, kako drugi vplivajo na vas! Vaša krivda je, da jim dovolite preveč. Imate moč, da upravljate svojo usodo, zato ni treba kazati s prstom nanje in jim očitati, da manipulirajo z vami. Bodite pozorni na svoje misli.

Zavedajte se, kaj se vam dogaja v vsakem trenutku. Odkritost do sebe lahko pokaže tudi, da vi manipulirate z drugimi. Če morate nekoga nadzorovati, da dobite, kar želite, to ni prava oseba za vas. Nadzor se namreč vrši prek čustev. Recimo, da si želite, da nekdo skrbi za vas, zato projicirate to energijo nanj.

Morda se ne zaveda, da prihaja ta energija od vas, a ga čustveno izčrpava. Čuti težo in občutek tesnobnosti. Tak čustveni prenos se vam bo vrnil kot bumerang. Vaša potreba po posedovanju tega človeka bo slej ko prej sprožila depresijo v vas. Sprožili ste namreč energijski napad, ki ne more ostati brez posledic, zato se mu izogibajte. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas