DUHOVNA MODROST

Rešitev za vse težave je, da se soočite s svojo senco

Ne odrivajte strahov, sprejmite jih in jim prisluhnite. Ko boste odkrili, kaj vam sporočajo, bodo izginili.
Fotografija: Ne izogibajte se negativnim čustvom, saj vas s tem držijo v šahu. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ne izogibajte se negativnim čustvom, saj vas s tem držijo v šahu. FOTO: Guliver/Getty Images

Rešitev za vaše težave se skriva v bolečini in temi, skozi katero si morate utreti pot k razsvetljenju. Večina ljudi namreč misli, da bo njihovo življenje boljše, ko se preselijo, zamenjajo službo, partnerja, dosežejo to in ono zunanjo potrditev. A če iščeš srečo na ta način, je nikoli ne uloviš, saj sledijo vedno novi cilji, ki jih še nisi dosegel.

Kot je zapisal Rumi, je v resnici edino pravo zdravilo za bolečino bolečina, saj le ta omogoča zdravljenje. Je vaš sel, znak, priložnost, opozorilo, klic in spodbuda k spremembi. Če se ji ne izogibate, se je ne trudite potlačiti, omiliti, je obiti ali jo nadzorovati, ampak sprejmete vse, kar čutite, tudi neprijetnosti, vas lahko to marsičesa nauči. Samo z zavestno pozornostjo v vsakem trenutku se lahko soočate s svojimi strahovi, žalostjo, jezo in stisko, odkrijete, od kod prihajajo, kaj vam sporočajo in kako jih lahko spustite ali preobrazite.

Morda so povezani z otroškimi ranami, vzorci iz tega ali preteklih življenj ali s prepričanji. Ker se lahko pojavijo, tudi ko ste že odkrili vzroke zanje in jih predelali, se morate naučiti prepoznati sprožilce ter prekiniti svoje avtomatične samoobrambne odzive. Ko se pojavi bolečina, se torej ne borite z njo, le opazujte jo in zadržite v zavesti neobremenjeno in brez ocenjevanja. Naj samo bo, odprite se ji – in opazili boste, kako hitro bo občutek izginil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije