Ravnovesje šeste čakre

Redno izvajanje bo presekalo omejujoče miselne vzorce. Pritisnite vrh jezika na nebo in spodbudite središče za intuicijo.
Fotografija: Šesta čakra ali tretje oko je povezana z našo intuicijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Šesta čakra ali tretje oko je povezana z našo intuicijo. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko energija enakomerno teče skozi čakre, smo zdravi, močni in zavestni. Če se pojavijo blokade in je pretok moten, nastane neravnovesje, ki vpliva na fizično, čustveno in mentalno telo. Katera čakra potrebuje zdravljenje, preverite v meditaciji, ali pomislite, na katerem področju imate težave, in jih povežite s čakro, ki skrbi za ta del življenja. Ali pa vsak dan v tednu izvedite meditacijo za eno čakro, s čimer boste okrepili, odprli in spodbudili celotni energijski sistem.

Meditacija za šesto čakro vam bo pomagala ohraniti jasne misli, vzdrževati vizijo prihodnosti in zaupati svoji intuiciji. Če jo boste redno izvajali, boste presekali svoje omejujoče miselne vzorce in spodbudili domišljijo in modrost.

Zaprite oči in se udobno namestite. Osredotočite se na točko med obrvmi, usmerite pozornost in energijo vanjo. Ob tem si predstavljajte indigo barvo. Začnite usmerjati pozornost s čela na možgane. Predstavljajte si, da je tretje oko obrnjeno navznoter in da lahko vidite žarke njegove svetlobe med svojimi ušesi. Spuščajte misli, ki se prikradejo, in vztrajajte. Pomaga, če pritisnete vrh jezika na nebo, saj s tem dodatno spodbudite čakro.

Umirjeno dihajte skozi nos, ko začutite, pa počasi spet odprite oči.
Dodatno si lahko pomagate z izmeničnim dihanjem skozi nos, ki bo uravnovesilo intuitivni center v možganih. Ob tem poslušajte klasično glasbo, ki zmanjšuje stres. Mantra, ki jo lahko vključite v meditacijo, pa je sham. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije