Posledice bomo čutili do konca leta

Čeprav bomo konec pomladi in poleti zadihali, se nam obeta zahtevnejša jesen. Koronakriza opozarja, da desetletja rinemo v temo in družbeno nismo v ravnovesju.
Fotografija: Kljub zatišju čez poletje zvezde kažejo, da bo kriza jeseni udarila z repom. FOTOGRAFIJI: GULIVER/Getty Images
Odpri galerijo
Kljub zatišju čez poletje zvezde kažejo, da bo kriza jeseni udarila z repom. FOTOGRAFIJI: GULIVER/Getty Images

Konjunkcija Saturna in Plutona nam je prinesla vladavino teme, strahu, paniko, korono, nujnost sprememb, novih začetkov, nove družbene temelje. Pandemija ima za posledico svetovno gospodarsko krizo, ki jo povezujemo s konjunkcijo Jupitra in Plutona. V Sloveniji se kažejo rane v zdravstvu, kar nas dela nemočne, a nima večjega epiloga.

Svetovna kriza pa nas opozarja, da že desetletja družno rinemo v temo in družbeno nismo v ravnovesju. Šele 2026., ko bosta Saturn in Pluton v kvadratu, se bo pokazalo, kaj smo se naučili in ali se bo treba srečati s krizo še večjih razsežnosti. Uran, ki je v biku, je sicer znak upora Zemlje, njenega izčrpavanja. Narava bo vse do 2026. s potresi, požari, sušo še vznemirjala naša življenja. Zavest, ki nam jo prinaša izolacija, bo najbolj močnim in pogumnim omogočala, da izstopijo iz materialne in družbene ujetosti in sodelujejo pri ustvarjanju svojega svobodnega sveta.

Ne z revolucijo, ampak osebno osvoboditvijo in preprostim življenjem lahko zgradimo boljši svet.
Ne z revolucijo, ampak osebno osvoboditvijo in preprostim življenjem lahko zgradimo boljši svet.
Letos bomo še močno pod pritiski, tudi če bomo konec pomladi in čez poletje zadihali in imeli občutek, da smo iz krize, se nam obeta zahtevnejša jesen, ker nismo v celoti predelali lekcij. Posledice bomo čutili do konca leta, šele druga polovica decembra lahko prinaša upanje.

Močno zasedeno znamenje vodnarja v 2021. in prehod Plutona vanj 2024. prinašata razkol med starim in novim ter kličeta k spremembam. Saturnovi kvadrati na Uran v 2021. kažejo, da bodo upori trdovratni in nas bodo vznemirili, a težko bodo konstruktivni.

Veliko Slovencev misli, da je nova vladavina strahu najhujši problem. A problem ni, kdo je na oblasti, ampak da so vsi le marionete kapitala in njegovih interesov. Prehod Jupitra in Saturna v vodnarja konec leta prinaša potrebo ljudi po svobodi od nadzora in tradicionalnega, toda oba se bosta tepla z Uranom. Kvadrat prinaša trde konkretne ovire, ki se jih da premakniti samo z veliko silo. Toda ker družbe ne bomo mogli spremeniti, bomo morali sebe. Živimo preprosto.

Ustvarimo si svoje male oaze, v katerih se obdamo z ljudmi, ki skrbijo za Zemljo, ne le grabijo, ampak tudi dajejo in jim je mar za druge; v katerih lahko preživimo z delom, ki je smiselno in nam je pisano na kožo, ne bodimo ujetniki v neskončnem vrtiljaku grabežljivosti. Vse je odvisno od nas. Prihodnost ni določena. Če bomo šli po poti materializma in suženjstva, nam je življenje že pokazalo, kam gremo.

Toda če nas je izolacija zbudila, naše misli, besede in dejanja prinašajo drugačno prihodnost. Če nas bo dovolj, bo tudi družba prinesla evolucijo, primerno našemu trudu. Če nas ne bo dovolj, pa smo lahko srečni tudi v svojih malih oazah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije